Scholier is aan het stikken en lijkt het niet te halen. Dan komt deze autistische jongen in actie

Scholier is aan het stikken en lijkt het niet te halen. Dan komt deze autistische jongen in actie

En daarom wordt hij beloond met de titel "meest inspirerend inwoner."

Brandon William is een 13-jarige jongen uit Amerika. Hoewel het leven altijd moeilijk is voor tieners -- pubers -- is dat in Brandons geval nog veel meer het geval. Hij is namelijk autistisch.

Autistische jongeren worden vaak niet al te aardig behandeld door leeftijdgenoten die hen maar 'raar' vinden. Dat is niet alleen onjuist, maar ook nog eens belachelijk: mensen met autisme zijn vaak de aardigste mensen die je maar kunt vinden. En nog behulpzaam ook.

Dat bewees Brandon onlangs toen een medescholier aan het stikken was. Hoewel iedereen hulpeloos toekeek kwam hij namelijk in actie. Hij rende erop af en voerde de heimlichmanoeuvre uit.

Het gevolg?

De scholier overleefde het en Brandon werd een echte held.

Geen wonder dus dat zijn lokale krant hem nu benoemd heeft tot "Meest Inspirerend Inwoner." Hij liet daarbij iemand achter zich die uit een come ontwaakt was en nu weer helemaal gezond is én een man die erom bekendstaat dat hij anderen -- met name armen -- altijd helpt.

Hoewel die andere twee kandidaten natuurlijk ook recht hadden op die titel is het onwijs mooi dat Brandon er uiteindelijk toch mee aan de haal ging. Zet zo'n jongen maar eens in het zonnetje: hij bewijst namelijk dat mensen met autisme net zoveel waard zijn als 'gewone' mensen. En soms zelfs veel meer!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
autisme Held

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties