Groningen zwicht voor terreur, annuleert Sinterklaasfeest

Groningen zwicht voor terreur, annuleert Sinterklaasfeest

Zwarte Piet-haters krijgen hun zin.

Dit is precies de verkeerde reactie op het agressieve gedram van de Zwarte Piet-haters:

Groningers uit de wijk Beijum moeten dit jaar naar een andere plek in de stad om Sinterklaas te vieren. Het geplande Sinterklaasfeest in buurtcentrum de Kleihorn gaat niet door omdat de organisatie vreest voor de veiligheid van de kinderen.

Marcella Gortmaker, beheerder van het buurtcentrum, zegt tegen RTV Noord: "Het is puur vanwege veiligheidsredenen. Er hoeft maar één gek te zijn in zo'n kleine ruimte met al die kindertjes. We durven de veiligheid niet te garanderen." Normaal gesproken kwamen er ieder jaar zo'n vierhonderd ouders en kinderen op het lokale Sinterklaasfeest af.

Nu snap ik heel goed dat de lokale organisatie van het Sinterklaasfeest geen zin heeft in 'antifascisten' en ander tuig van de richel die steeds agressiever en gewelddadiger worden. Zij roepen niet alleen op tot het knock-out slaan van mensen die verkleed gaan als Zwarte Piet, ze voegen ook de daad bij het woord door meisjes van 15 een blauw oog te slaan.

Maar ik vind het ontzettend fout om toe te geven aan de Quinsy Gario's, de beroepsgekwetsten en de extreem-linkse agressievelingen. Dat moet je juist niet doen. Waarom zouden we ons laten intimideren door die lui? Als het gevaar van geweld tegen Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten echt zo groot is, dan moet er maar extra beveiliging worden aangevraagd bij de politie en gemeente. Zorgen voor de veiligheid van alle inwoners van Nederland is een kerntaak van de overheid.

Als we oer-Hollandse en gezellige kinderfeesten gaan annuleren vanwege de dreiging van een klein groepje luidruchtige politiek-correcte mafketels, dan zijn we een nog angstiger volk dan ik dacht. Kom op, mensen, toon eens wat ruggengraat.

Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer