Groningers zijn het zat: gaan weer de straat op tegen de regering

Groningers zijn het zat: gaan weer  de straat op tegen de regering

Wat gebeurt er als er alleen maar ambiguïteit heerst en ontoereikendheid over een belangrijk en heet onderwerp? Dan is het volk het op een gegeven moment gewoon beu. De Groningers hebben veel te verduren gehad, maar er komen geen goede oplossingen. Daarom gaan de Groningers weer de straat op.

In de stad Groningen is vanavond opnieuw een fakkeloptocht uit protest tegen de gaswinning in de provincie. Aanleiding is de relatief krachtige aardbeving van vorige week in Zeerijp, met een kracht van 3,4. Vorig jaar februari was er ook zo'n demonstratieve mars, daar deden toen 4000 mensen aan mee. Dit keer rekent de organiserende Groninger Bodem Beweging (GBB) op 8000 à 10.000 deelnemers.

De regering houdt rekening met het stoppen de gaswinning en daarnaast ziet het de gasinkomsten niet meer als vitaal voor de begroting. Dat zijn al een aantal stappen, maar het doet voor de rest weinig aan de kosten en schade die al gemaakt zijn. Juist vanwege dat punt is de bevolking boos.

De regering moet de mensen betalen via een constructie, of via de Staat zelf of via de NAM, om de Groningers tegemoet te komen. Zo lang daar geen duidelijkheid over bestaat is het voor de rest allemaal poppenkast. Een theaterstuk om beleid vooruit te schuiven en de burgers bezig te houden. Mark Rutte vertelde dat het door de formatie komt dat de procedures omtrent schade nog niet duidelijk zijn. Binnen de regering is daar dan weer onduidelijkheid over.

Stop met ronddwalen, stop met excuses en stel de goede prioriteiten. Uiteindelijk komt het daar op neer, prioriteiten stellen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Begroting Demonstraties NAM

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties