Gronings Sinterklaasfeest gaat tóch door

Gronings Sinterklaasfeest gaat tóch door

De burgemeester van Groningen laat zich niet intimideren.

Respect voor de waarnemend burgemeester van Groningen Ruud Vreeman. Hij wil niet dat de Groningse wijk Beijum zwicht voor de terreur van de Zwarte Piet-haters. Gisteren werd bekend dat de beheerder van een buurtcentrum een Sinterklaasfeest niet door wilde laten gaan uit angst voor gekkies die misschien het kinderfeest zouden willen verstoren:

Marcella Gortmaker, beheerder van het buurtcentrum, zegt tegen RTV Noord: "Het is puur vanwege veiligheidsredenen. Er hoeft maar één gek te zijn in zo'n kleine ruimte met al die kindertjes. We durven de veiligheid niet te garanderen." Normaal gesproken kwamen er ieder jaar zo'n vierhonderd ouders en kinderen op het lokale Sinterklaasfeest af.

Ik riep op tot meer ruggengraat van de mensen:

Als we oer-Hollandse en gezellige kinderfeesten gaan annuleren vanwege de dreiging van een klein groepje luidruchtige politiek-correcte mafketels, dan zijn we een nog angstiger volk dan ik dacht. Kom op, mensen, toon eens wat ruggengraat.

Vandaag is er goed nieuws. De burgemeester laat het plotseling afgelaste Sinterklaasfeest hoe dan ook doorgaan. Citaat van RTV Noord:

Het feest wordt op 3 december gehouden onder verantwoordelijkheid van burgemeester Vreeman. Hij vindt dat het feest hoe dan ook door moet gaan. "Dat kan toch niet! Kinderen mogen niet de dupe zijn," aldus Vreeman.

Het oer-Hollandse feest wordt niet op oude locatie gehouden, maar als het moet, wordt het "desnoods op het stadhuis" gehouden, aldus Vreeman. Blijkbaar zijn er ook nog verstandige PvdA'ers in het land. Drie hoeraatjes voor de burgemeester van Groningen. Zo hoort het.

Het grootste deel van het Nederlandse volk laat het leukste kinderfeest van het jaar niet, ik herhaal, niet verpesten door de Quinsy Gario's, de 'antifascisten' en de politiek-correcte race hustlers die de hele dag nadenken over waar ze nu weer gekwetst door kunnen zijn. Hartstikke mooi.

Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer