Grootste Britse krant The Sun kiest voor Brexit in paginagroot redactioneel commentaar

Grootste Britse krant The Sun kiest voor Brexit in paginagroot redactioneel commentaar

De grootste krant van Groot-Brittannië, met een oplage van 1,8 miljoen, heeft vandaag een paginagroot redactioneel commentaar gepubliceerd waarin de redactie zich hardmaakt voor een Brexit.

Aangezien The Sun een populistisch rechtse krant is had ik weinig anders verwacht dan dat het zich zou uitspreken voor een Brexit, maar de manier waarop dat nu gebeurt is toch indrukwekkend. Ze krant brengt het namelijk echt groots en spendeert er een groot artikel aan waarin er niet alleen korte metten wordt gemaakt met Brussel, maar ook met de leugenachtige campagne van David Cameron en de andere eurofielen van Remain.

Zo schrijft de krant onder meer:

"Het Remain kamp, dat bestaat uit de zakelijke elite, arrogante eurofielen en buitenlandse banken, heeft ons bang geprobeerd te maken voor het leven buiten de EU. Hun 'Project Angst' strategie voorspelt massawerkloosheid, stijgende rentekosten en inflatie, dalende huizenprijzen, en zelfs een nieuwe wereldoorlog...

"Onzin! Jaren geleden verkochten politici en economen dezelfde sprookjes om ons de euro in te jagen. Godzijdank slaagden we erin om dat tegen te houden. Het monopolie van de euro heeft Europa's arme landen vernietigd en miljoenen aan de bedelstaf gebracht."

En:

"Remain heeft op bijzonder oneerlijke wijze campagne gevoerd. Het is smerig geweest, cynisch, persoonlijk beledigend en beneden de waardigheid van Groot-Brittannië."

Daarnaast legt de krant stap voor stap uit waarom een Brexit in het belang is van Groot-Brittannië. De conclusie:

"Dit is onze kans om Groot-Brittannië nog groter te maken, en om de waarden en de cultuur te behouden waar we allemaal trots op zijn."

Daar kan premier David Cameron het mee doen!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties