Grote bedrijven als TNT en de Rotterdamse haven zijn getroffen door een gijzelvirus

Geen categoriejun 27 2017, 21:00
Paniek door heel de wereld. Er is een virus actief die via mails actief is en ervoor zorgt dat grote organisaties stoppen met functioneren. Organisaties als TNT, de Rotterdamse haven en Ernst & Young zijn getroffen.
Vandaag begon het eerst bij de Rotterdamse haven waarbij de containerterminal van APM is getroffen. Dit betekende dat er niets meer ontvangen kon worden met betrekking tot aanvragen, robotbesturing en andere computerprogramma's die essentieel zijn voor de verwerking van goederen binnen de haven.
Bij TNT gebeurt er ook niet veel door het virus. De slagbomen gaan niet meer open en er wordt niets meer verwerkt door de computers en programma's. Niemand weet verder wat de uiteindelijke kosten zullen zijn die door het virus veroorzaakt worden. Wereldwijde consultancy bureau Ernst & Young is ook getroffen door het virus, waardoor het bedrijf in Nederland veel problemen heeft met de processen en de verwerking van de opdrachten.
Het virus is door een eenvoudige 'phishing mail' naar binnen gekomen. De computers worden dan in zekere zin 'gegijzeld' totdat de opdracht wordt gegeven voor het loslaten van de desbetreffende computers. Tot nu toe weten we dat de 'gijzelaars' driehonderd dollar in bitcoins vragen.
Dit lijkt weinig, maar het is veel als men bedenkt dat er meerdere organisaties zijn betrokken en niemand nog weet hoeveel het er zijn die zijn getroffen. Daarnaast stijgt de waarde van bitcoins alleen maar, met pauzes en dalingen tussendoor, maar kan een bitcoin in de toekomst al vele malen meer waard zijn dan het nu het geval is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten