GROTE BRAND in oude KERNCENTRALE Dodewaard! 'Niet duidelijk hoe groot de risico's zijn'

GROTE BRAND in oude KERNCENTRALE Dodewaard! 'Niet duidelijk hoe groot de risico's zijn'

Afbeelding ter illustratie. Bron: Mariana Smaha / Shutterstock

In het Gelderse Dodewaard is een grote brand uitgebroken op het dak van een voormalige kerncentrale. Alle redenen voor zorgen, dus zijn de hulpdiensten met groot materieel uitgerukt. Volgens de Gemeenschappelijke Kernenergiecentrale Nederland (GKN) is er geen reden tot zorg en gaat het om een 'veilig ingesloten kerncentrale'. Maar toch...

Op beelden van Omroep Gelderland is te zien dat het dak van de kerncentrale in brand staat. Onder dat dak zou ook nog een voorraad gasflessen liggen, maar de verzamelde kernafval zelf is volgens de Gemeenschappelijke Kernenergiecentrale Nederland (GKN) 'veilig ingesloten' en zou dus in principe geen kernramp kunnen veroorzaken.

De kerncentrale in Dodewaard was eind jaren '60 de eerste kernenergiecentrale van Nederland. In 1997 werd begonnen met de inkapseling van de centrale die in 2005 helemaal was dichtgemetseld, waardoor het opgeslagen kernafval volgens GKN veilig is geborgen. De volledige ontmanteling van de voormalige kerncentrale staat gepland voor uiterlijk 1 juli 2045.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer