GROTE BRAND in oude KERNCENTRALE Dodewaard! 'Niet duidelijk hoe groot de risico's zijn'

GROTE BRAND in oude KERNCENTRALE Dodewaard! 'Niet duidelijk hoe groot de risico's zijn'

Geen categoriemei 21, 13:00
In het Gelderse Dodewaard is een grote brand uitgebroken op het dak van een voormalige kerncentrale. Alle redenen voor zorgen, dus zijn de hulpdiensten met groot materieel uitgerukt. Volgens de Gemeenschappelijke Kernenergiecentrale Nederland (GKN) is er geen reden tot zorg en gaat het om een 'veilig ingesloten kerncentrale'. Maar toch...
Op beelden van Omroep Gelderland is te zien dat het dak van de kerncentrale in brand staat. Onder dat dak zou ook nog een voorraad gasflessen liggen, maar de verzamelde kernafval zelf is volgens de Gemeenschappelijke Kernenergiecentrale Nederland (GKN) 'veilig ingesloten' en zou dus in principe geen kernramp kunnen veroorzaken.
De kerncentrale in Dodewaard was eind jaren '60 de eerste kernenergiecentrale van Nederland. In 1997 werd begonnen met de inkapseling van de centrale die in 2005 helemaal was dichtgemetseld, waardoor het opgeslagen kernafval volgens GKN veilig is geborgen. De volledige ontmanteling van de voormalige kerncentrale staat gepland voor uiterlijk 1 juli 2045.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten