IMG 20191119 160401

Minister Eric Wiebes: 'Minder werkelozen dankzij Rutte III, daarmee nationale paniek voorkomen!'

Geen categoriemei 21 2020, 14:00
Eric Wiebes van Economische Zaken is ervan overtuigd dat het kabinet Rutte III op economisch vlak een heldenrol heeft gespeeld. Als de overheid geen steunpakketten had 'uitgedeeld' aan werknemers en werkgevers, die vanwege de coronacrisis in moeilijkheden verkeren, dan waren er nu veel meer werkelozen geweest, aldus Wiebes.
Volgens de minister waren er nu ruim 2 miljoen werkelozen in Nederland te betreuren als de overheid niet had ingegrepen. Wiebes deed zijn gewiekste uitspraken aan de late night-tafel van talkshowhost Beau van Erven Dorens. (Gewiekst in de zin van: We weten alleen hoe de VVD, de partij van Wiebes, er momenteel voorstaat in de peilingen.)
Overigens waren er maar weinig mensen geïnteresseerd in de uitleg van Wiebes. Er keken gisteren 'slechts' 613.000 naar de talkshow BEAU met Wiebes aan tafel. Ter vergelijking: Naar concurrent Op1 keken woensdagavond 1.1 miljoen mensen. Dat is ongeveer evenredig aan het aantal dat Thierry Baudet onlangs schatte qua werkeloosheidscijfers die we volgens hem de komende periode zullen gaan zien én voelen.
Maar goed, Wiebes kan nu wel heel hard roepen dat het kabinet Rutte III -met de VVD aan het roer- de economie zo'n beetje heeft gered, dat neemt niet weg dat we alsnog die 2 miljoen werkelozen kunnen gaan halen als we niet heel snel de sportscholen en (alle) horeca weer opengooien. Want in die twee bedrijfstakken gaan keiharde klappen vallen. Misschien wel de hardste van alle branches.
Opmerkelijke conclusie: Boksen 'tegen de bierkaai', dat kan Wiebes wel. In een (voorlopig nog) dichte sportschool wel te verstaan. Het is alleen afwachten totdat ook Wiebes eens een keertje de boksbal terug kan verwachten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten