Grote Roerganger Lilian Marijnissen gaat los op 'het kapitalisme'

Geen categoriedec 28 2017, 10:00
Want communisme is zoveel beter, nietwaar?
De nieuwe Grote Roerganger van de enige échte communistische partij van Nederland, ik heb het natuurlijk over de SP, is maar weer eens losgegaan op het kapitalisme. Want kapitalisme betekent privaat bezit en dat is héél erg slecht:
https://twitter.com/MarijnissenL/status/946142485302185986
Zoals iedereen met ook maar een béétje verstand van zaken weet is dat natuurlijk je reinste flauwekul. Het kapitalisme is het beste wat de wereld overkomen is de afgelopen honderden jaren. Zonder het kapitalisme waren we allemaal aan de bedelstaf, overleed de helft van de pasgeboren baby's nog steeds, moesten we elke dag naar de plaatselijke waterput lopen om te kunnen 'koken,' en ga zo maar door.
Zelfs NRC-columnist (en tegenwoordig über-eurofiel) Joshua Livestro heeft dan ook kritiek op Marijnissens idioterie:
https://twitter.com/JoshuaLivestro/status/946157172316139525
Zo is het maar net.
Oh, en dan nog iets. Als we het kwaad echt proberen te benoemen komen we al snel uit bij het socialisme en het communisme. Die ideologieën hebben aan letterlijk 70 miljoen mensen het leven gekost. Er zijn goelags opgezet door socialistische regimes. Mensen verhongerden en verhongeren nog steeds massaal in socialistische landen. Kijk naar Noord-Korea, Venezuela: daar wordt op grote schaal geleden door de bevolking. En waarom? Omdat de ideologische bondgenoten van Marijnissen het daar voor het zeggen hebben.
Deze vrouw en haar partij zijn werkelijk levensgevaarlijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten