Schandalig! Overheid wil dat joodse vrouw belasting betaalt over tijdens bezetting opgebouwd pensioen

Schandalig! Overheid wil dat joodse vrouw belasting betaalt over tijdens bezetting opgebouwd pensioen

Walgelijker dan dit wordt het niet. Het bewijst maar weer dat de Belastingdienst totaal geen hart óf verstand heeft.

Dit gebeurt dus in geen enkel ander land dan ons kleine kikker landje. Daar zijn de krentenwegers namelijk aan de macht.

De Nederlandse fiscus wil dat Inge Prenzlau (86 jaar oud) belasting betaalt over een premie (140 euro per maand) die ze ontvangt van de Duitse overheid. Ze krijgt die als zogenaamde ‘gettovergoeding’ omdat ze als 11-jarige onbetaald en noodgedwongen werkte in het bedrijf van haar vader tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Met andere woorden, ze werd behandeld als een kinderslaaf. In 1942 werd haar vader ziek, waardoor hij niet meer bij het bedrijf kon werken. Dit betekende toen dat de Duitsers het bedrijf zouden overnemen. Daarom liep de kleine Inge elke dag vanuit Amstelveen naar de pillenfabriek in Amsterdam (een tocht van twee uur voor haar). Op die manier kon ze aantonen dat de familie nog steeds bij het bedrijf betrokken was, waardoor de nazi's het op dat moment met rust lieten. Maar: ze werd daar niet voor betaald. Het enige dat ze kreeg was een zogenaamde "gettovergoeding."

Die vergoeding werd na de Tweede Wereldoorlog omgezet in een soort van pensioen. Het gevolg is dat ze 140 euro per maand krijgt van onze oosterburen, die daar weliswaar belasting over mogen heffen, maar die het verstand (en het hart!) hebben om dat niet te doen.

Onze knettergekke overheid denkt daar heel anders over en wil dus belasting zien. En snel een beetje.

In het FD laat Inge (of: mevrouw Prenzlau) weten dat ze het ongelooflijk "bekrompen" en volstrekt "onbegrijpelijk" vindt. "In de oorlog zijn we volkomen in de steek gelaten. Laat de regering dan nu niet kinderachtig doen. Als het nou om veel geld ging, maar het is een bedrag van niets. Wel €1,4 mrd aan het buitenland schenken, maar voor die paar Joodse mensen die deze vergoeding nog krijgen is geen geld," zegt ze terecht tegen die krant.

Zo is het maar net. Het is een grof schandaal. Maar blijkbaar kunnen Rutte en co zich daar totaal niet druk over maken.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties