Gruwelijkste Walking Dead-aflevering ooit roept heel veel reacties op

Geen categorieokt 25 2016, 16:00
De Amerikaanse tv-serie The Walking Dead beleefde gisteren in Nederland de première van het zevende seizoen. De hoofdpersonen in deze zombieserie kwamen er bepaald niet zonder kleerscheuren vanaf. Of althans: niet allemaal. Niet alle kijkers konden dat even goed waarderen.
Let op, spoiler-alert!
Toen het zesde seizoen van de spannende zombie-serie The Walking Dead afgelopen lente ten einde kwam, zagen kijkers hoe één van de hoofdpersonages bruut werd vermoord door een paar klappen van een honkbalknuppel. Enige probleem? We zagen niet wie het was. De hele zomer hebben fans van de serie moeten wachten om te zien wie het was. Aan die onzekerheid kwam gisteren een einde .
Tot grote schok bleken er namelijk niet één, maar twee leden van Ricks groep van overlevenden de première van het zevende seizoen niet heelhuids tot een einde te brengen. Het waren dus - tromgeroffel! - Glenn en Abraham. Trouwe lezers van DDS wisten al sinds april dat die eerstgenoemde een dodelijke klap zou opvangen, maar dat ook ex-militair Abraham het leven zou laten was een complete verrassing.
De moorden op de twee personages waren een bloederige affaire: hun hele schedel werd tot moes geslagen, en hoofdpersoon Rick werd daarna ook nog bijna de arm van zijn eigen zoon eraf hakken met een bijl. Een zeer bloederige affaire, die hem uiteindelijk bespaard bleef.
Kijkers waren dan ook volledig in shock vanwege deze aflevering, en deelden hun sentimenten massaal op social media:
https://twitter.com/NatFearn/status/790818018318254080
Onder hen ook bekendere persoonlijkheden. Politiek verslaggever Erik Mouthaan (RTL) liet bijvoorbeeld zelfs weten de serie nooit meer te gaan kijken:
https://twitter.com/erikmouthaanRTL/status/790651478184722432
En ook de katholieke priester Jan-Jaap van Peperstraten liet weten dat de serie wel erg in de herhaling valt met steeds een beetje gruwelijker worden:
https://twitter.com/jjvpeperstraten/status/790669156253372418
Jalta-oprichter Joshua Livestro zag daarentegen een 'geweldige metafoor' voor de Amerikaanse verkiezingen in deze aflevering:
https://twitter.com/JoshuaLivestro/status/790524632298295296
Gelukkig zagen de makers van de serie zelf ook wel in dat ze het gehele misschien nét iets te bloederig hadden gemaakt:
https://twitter.com/TheWalkingDead/status/790747892122124288
Volgende week gaan we in The Walking Dead gelukkig wat anders dan. Seriebaas Scott Gimple belooft kijkers een 'grappige' aflevering waarin we een tijger te zien krijgen in de nieuwe wereld genaamd 'The Kingdom' ('het Koninkrijk'). Ondanks alles blijf ik overigens gewoon naar The Walking Dead kijken. Ik overleefde ook de Red Wedding en Sansa's verkrachting uit Game of Thrones. Deze zombie-ellende uit The Walking Dead kan ik ook nog wel aan...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten