Haatbaard-Con: 'Khilafah-conferentie', Haagse PVV is niet blij en stelt vragen

Geen categoriemei 02 2018, 15:00
De Haagse PVV-raadsleden Gerbrands en Dille stuitten op een haatbaardconferentie gepland voor 6 mei in Den Haag. Zij hebben raadvragen ingediend want de raad lijkt te hebben zitten slapen!
[embed]https://twitter.com/HaagsePVV/status/991622353409933312[/embed]
Voor '#Islamfest2018' is er een operazaal aan de Fruitweg in Den Haag gehuurd. Het gaat hier om een zogenaamde ‘Khilafah-conferentie’ van Hizb ut-Tahrir genaamd “In the footsteps of Muhammad”. Voor wie Mohammed een beetje kent, die 'footsteps' zijn ook te vinden in onder andere Parijs en Ariana Grande concerten. Uit de vragen blijkt verder dat Hizb ut-Tahrir volgens de PVV een extremistische club is die de sharia nastreeft, de democratie verwerpt en, u raad het al, een islamitisch kalifaat wil stichten.
Uit de derde vraag blijkt dat deze organisatie verboden is in Pakistan (dan is het wel écht menens) en Duitsland en dat de AIVD over de ideologie van Hizb ut-Tahrir aangeeft dat deze antiwesters, antisemitisch en ronduit kut is. Ook voormalig minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten kwam tot de conclusie dat Hizb ut-Tahrir een radicale islamitische beweging is waar je niet gewoon een biertje mee kunt drinken.
De Haagse PVV stelt verder nog een paar vragen over of het inderdaad onwenselijk is dit soort lui te faciliteren en wil graag een stadsbreed gebiedsverbod voor alles wat haat en baard. Toch blijft het vreemd dat deze extreem kleine minderheid van extremistische moslims steeds weer opduiken in ons oh zo tolerante landje. Het lijkt wel alsof we het aantrekken of dat we niet tolerant genoeg waren. Waar oh waar is het toch misgegaan?
See you at Caliphate!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten