Hoe dichter bij de Verenigde Naties, hoe erger de seksuele frustraties

Hoe dichter bij de Verenigde Naties, hoe erger de seksuele frustraties

Alsof het schandaal van Oxfam Novib in Haïti niet al erg genoeg was, doet de VN en consorten ook een flinke poging om hun eigen naam door het slijk te halen. Meer dan 66 slachtoffers waarvan 13 minderjarigen en dat is pas van januari t/m maart 2018!

Daar gaat het dan om zo'n 50 zaken in Syrië. Er lopen ook tientallen zaken in andere gebieden, voornamelijk in Afrika. Volgens de VN zouden de cijfers hierover niet representatief zijn voor de organisatie, maar ligt het probleem bij de 'non-gouvernementele organisaties' (ngo's). Of met dat soort ngo's samenwerken óók 'niet representatief' is voor de VN laten ze in het midden. In Syrië ging het vooral om zaken waar VN-medewerkers de hulpbehoevenden hun noodhulp zoals voedsel en medicatie pas wilden geven in ruil voor seks, wat er toe heeft geleid dat sommige vrouwen niet eens meer durfden te vragen om noodhulp.

Als Oxfam Novib enige indicatie is voor hoe de VN met dit debacle om zal gaan én hoe overheden en andere organisatie met de VN om zullen gaan, beloofd het niet heel spectaculair te gaan worden. De VN komt vast weer met een gedragscode en een paar overheden en organisaties zullen 'scherper toezicht' en een 'integriteitsbeleid' willen of de geldkraan wat dichtdraaien.

Heb je niks te doen en wil je je inlezen in al het wangedrag van Oxfam en ngo's voordat het van Oxfam Novib bekend werd? Dat leest u hier.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties