'Haatimam' Fawaz Jneid staat vandaag voor de rechter: hij wil af van zijn gebiedsverbod

Geen categorienov 02 2017, 12:00
Meneer de haatprediker vindt dat de Nederlandse autoriteiten hem alle ruimte moeten geven om zijn hatelijke ideologie te verspreiden onder jonge, naïeve (moslim-) jongeren.
Fawaz Jneid, die bekendstaat als een 'haatimam,' neemt het vandaag in de rechtbank op tegen de gemeente Den Haag. Meneer de 'imam' wil namelijk af van het gebiedsverbod dat het kabinet hem gaf. Daardoor mag hij niet in de Schilderswijk en Transvaal komen. Niet zo gek, aangezien hij een hatelijke versie van de (fundamentalistische) islam propageert ... en dan ook nog eens in een gebied waar ze al behoorlijk veel last van 'radicalisering' hebben.
Hilarisch genoeg vindt Jneid, die de sharia aan ons allen wil opleggen, dat niet kunnen. "Wat doet hij dat in verband met terrorisme kan worden gebracht?" vraagt zijn advocaat. "Jneid is moslim die zijn uitgebreide kennis over islam deelt." Vervolgens laat die advocaat weten dat zijn cliënt in zijn ogen "gecensureerd" wordt.
Nee, beste advocaat. Jneid deelt niet zijn kennis over "de" islam, maar over zijn radicale, fundamentalistische versie van de islam. Dat is nogal een verschil. En misschien dat hij niet direct in verband gebracht kan worden met terrorisme, maar extremistische islamisten laten zich inspireren door de Radicale Islam; de versie die Jneid ook predikt, of die daar in ieder geval heel erg veel op lijkt.
De gemeente Den Haag weigert daarom een stap terug te doen. De advocate van de gemeente stelt vandaag dan ook in de rechtbank dat Jneid "facade-politiek" bedrijft. "Naar buiten toe heeft hij een gematigde toon, maar in kleinere kring preekt hij extremer."
De rechter zal zich nu over deze zaak uitspreken. Het goede nieuws? Van buitenaf lijkt het redelijk appeltje-eitje allemaal. Het slechte nieuws? Je moet er niet aan denken wat er gebeurt als een D66-rechter het laatste woord heeft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten