Haha! Hilarische Klaas Dijkhoff tegen NRC: "Ik wil niet aan de ketting van Rutte III"

Haha! Hilarische Klaas Dijkhoff tegen NRC: "Ik wil niet aan de ketting van Rutte III"

Ach houd toch op man.

VVD-fractieleider Klaas Dijkhoff heeft een interview gegeven aan... nee, niet De Telegraaf. En nee, ook niet aan DDS. En nee, ook niet aan, zeg, GeenStijl. TPO dan? Nee, ook niet.

Nee, Dijkhoff heeft ervoor gekozen om een interview te geven aan een krant waarmee de VVD tegenwoordig graag geassocieerd wil worden; een krant die de eigen achterban juist veracht vanwege het buitengewoon linkse karakter ervan. Ik heb het natuurlijk over het NRC Handelsblad. Dat is op zich al triest genoeg, maar het wordt zo mogelijk nog zieliger. In het interview laat Dijkhoff namelijk weten dat hij héél, heel, heel dapper en vooral ook héél, heel, heel onafhankelijk is.

I kid you not.

"Ik wil niet aan de coalitieketting liggen. Waarom zou ik vier jaar lang alleen de plannen van het kabinet steunen en verder zwijgen?"

Hij heeft het lef om dat te zeggen omdat... hij onlangs een proefballonnetje liet opgaan dat door iedereen werd afgeschoten. Hij verdedigt dat voorstel door te stellen dat hij niet aan de coalitieketting wil liggen.

Uhu.

Luister Klaas, het is iedereen duidelijk dat je gewoon een foutje gemaakt hebt... en dat jouw 'onafhankelijkheid' eindigt op het punt waar je wérkelijk in conflict komt met je Grote Baas, Mark Rutte. Geen mens die daar ook maar een moment aan twijfelt. Je 'onafhankelijkheid' is dus een act. Je mag af en toe even iets roepen waar Rutte het niet mee eens is, maar als puntje bij paaltje komt wordt er van je verwacht dat je braaf doet wat je gezegd wordt... en jij doet dat natuurlijk ook, want als dat niet zo was, was Rutte er nooit mee akkoord gegaan dat je fractievoorzitter werd.

Maar goed, leg dat maar eens uit aan de scribenten van de NRC. Die prikken daar niet doorheen -- ongetwijfeld eerst en vooral omdat ze dat niet wíllen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties