Baudet reageert op geheime Britse EU-documenten: "Je hebt mensen die erover liegen maar het project dendert voort"

Geen categoriesep 29 2018, 17:00
Ook Thierry Baudet is geschrokken van de geheime maar onlangs vrijgegeven Britse documenten waaruit blijkt dat Europese politici al in 1971 wisten wat het grote einddoel was (een Federale Europese Staat) en daar bewust over logen tegen de bevolking.
Zoals wij eerder vandaag berichtten hebben Britse media een tot voor kort geheim document gevonden over de Europese Unie. Daaruit blijkt dat ambtenaren en politici al in 1971 wisten dat de EEG zou uitgroeien in een Europese Unie die zou moeten uitmonden in een "federale staat." Die staat zou de soevereiniteit van nationale parlementen moeten opslokken en uiteindelijk zelfs een gedeeld Europese buitenlands en militair beleid moeten vaststellen.
Natuurlijk is dat precies wat er gaande is. Maar er was één probleem (toen en nu): bevolkingen zouden dat absoluut niet accepteren. En dus kregen politici te horen -- aldus het document -- dat ze maar moesten liegen over het ware einddoel van Het Grote Europese Project.
Aan De Dagelijkse Standaard laat Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet weten dat, hoewel het natuurlijk schokkend is om dit nu allemaal te lezen, het voor hem niet als een verrassing komt. "Dit is precies wat ik al jaren zeg", zegt hij. "De EU volgt een vooropgezet plan om geleidelijk toe te werken naar een Federale Staat."
Vervolgens zijn er twee soorten politici die dit allemaal laten gebeuren, aldus Baudet. "Je hebt mensen die het niet begrijpen zoals Frits Bolkestein en je hebt mensen die erover liegen zoals Jean Claude Juncker." Types als Bolkestein zijn gevaarlijk naïef, maar types als Juncker zijn nóg erger.
Hoe dan ook, wie het ook voor het zeggen hebben, het resultaat is steeds hetzelfde, zegt Baudet:

"Het project dendert voort en trekt alle macht naar zich toe."

Dat is het precies. Of onze politici nou stom, doof en blind zijn of simpelweg leugenachtig doet er eigenlijk niet eens zo heel veel toe. Het echte probleem is dat we nooit en te nimmer aan dit project kunnen ontsnappen; dat de Europese trein voort dendert, wat wij daar ook van vinden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten