Leugenaars! Geheime Britse documenten vrijgegeven: overheid in 1971 al op hoogte ware bedoelingen Europese project, verteld erover te liegen tegen bevolking

Uit geheime documenten blijkt dat de Britse overheid in 1971 al wist wat het einddoel was van ‘het Europese project’: een machtsovername door Brussel. Om het nog erger te maken: politici kregen te horen dat ze daar over moesten liegen tegen de eigen bevolking. Zoals we allemaal weten is dat precies wat er gebeurd is.

Document FCO30/1048 van de Britse overheid werd maar liefst dertig jaar achter slot en grendel bewaard door de Britse overheid. De reden? Het gaat om een geheim document over de dagen van de EEG, en over wat het einddoel van dat grote Europese project precies was. De conclusie liegt er niet om (hoewel overheden dat wél deden): het project zou uiteindelijk resulteren in de afschaffing van de nationale soevereiniteit, en overheden werd opdracht gegeven daarover te liegen tegen de eigen bevolking.

Dat bericht de Britse krant The Express.

Het document is opgesteld door een “anonieme ambtenaar.” Die voorspelde correct dat de EEG (Europese Economische Gemeenschap) zou resulteren in een economische, fiscale en monetaire Unie met een gezamenlijk buitenlands én militair beleid. Dat laatste is natuurlijk precies waar Europese bureaucraten nu op inzetten; ze willen zelfs een eigen léger.

De Britse wet, schreef de auteur, zou uiteindelijk opzij worden geschoven voor Europese richtlijnen. Daarnaast zou, aldus de ambtenaar in kwestie, de EEG erin resulteren dat soevereiniteit en macht weggeleid zou worden van het eigen parlement en in handen zou komen van Europese bureaucraten.

Dat is allemaal al schokkend genoeg, maar wacht, het wordt nóg erger. Uit het document blijkt namelijk ook dat politici te horen kregen dat ze hier over moesten zwijgen:

But shockingly politicians were advised “not to exacerbate public concern by attributing unpopular measures… to the remote and unmanageable workings of the Community”.

Ze kregen te horen dat ze de impressie in stand moesten houden dat de Britse overheid het nog steeds voor het zeggen had in plaats van een lichaam van ongekozen Europese bureaucraten. Het idee was dat deze afleiding nog wel tot het einde van de eeuw vol te houden was, waarna het Verenigd Koninkrijk zo nauw verbonden was aan Brussel dat een Brexit niet langer tot de mogelijkheden behoorde.

Het zal niemand verbazen dat prominente Brexiteers woedend gereageerd hebben op de inhoud van FCO30/1048. Annabelle Sanderson, een Brexit-expert en oud-adviseur van Nigel Farage, legt uit:

“Ondanks het feit dat politici al die jaren hebben volgehouden dat het niet het doel was van de Europese Unie om een nieuwe centrale staat te worden blijkt uit dit document uit 1971 dat dit het plan nou juist wél was. Voorstanders van het Britse lidmaatschap van de EU — van Labour, de Lib Dems en de Tories — moeten het document maar eens goed lezen en de vraag beantwoorden waarom ze eigenlijk parlementariër zijn als ze niet willen dat Westminster het voor het zeggen heeft in dit land.”

En nu komt het: als Britse politici dit toen al beseften, hoe kan dat dan niet gegolden hebben voor Nederlandse politici? Waren zij zo achterlijk of naïef dat zij niet zagen wat hun Britse vrienden meteen door hadden? Of hadden zij het wel door… en deden zij precies wat Britse overheden óók deden?

Het antwoord laat zich raden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. sjun

  NExit begint steeds meer in de rede te liggen.

  1. Dubbele Komma

   Hoeveel bewijzen wil de domme kiezer nu nog hebben?

   NEXIT!

 2. Capo

  In feite is dit geen nieuws.

 3. AS210854

  Nu komen we er ook achter waarom RUTTE altijd lacht. Hij lacht zich kapot omdat hij weet dat hij bij elk woord wat uit zijn strot komt , de Nederlandse bevolking voor liegt.

 4. Ni28

  Niets nieuws maar wel een bevestiging van een plan. Ik heb mij altijd al afgevraagd wat achter de huidige ontwikkelingen zit. Het moest een afspraak of plan zijn. Wij wachten nu af op de volgende document die over de islamisering van Europa gaat. Wie heeft ons eigenlijk verkocht al lang geleden? Ook dit moet een oude plan zijn.

  1. Seneca

   @Ni28
   is allang bekend. verdrag van Straatsburg uit 1975.

 5. henkie

  Het bewijs van samenzwering is geleverd. De elite wil een technocratische dictatuur. De massa het klootjesvolk is makkelijk om de tuin te leiden en te beduvelen. Zelfs nu zijn ze te stom om er een eind aan te maken.

 6. Willem Bever

  Geen nieuws maar de grote vraag is wie en wanneer gaat er wat tegen gedaan worden.
  Ben het zat om voor de geldsmijterij uit Brussel op te draaien die mij en NL geen voordeel opleveren. Het leven in een dictatuur klinkt ook niet aanlokkelijk….dus wegwezen uit de EU.

 7. Pescador

  hadden ze aan rutte een goeie die kan liegen als een grote

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.