Haha! Kort voor verkiezingen wil kabinet opeens dat "asielzoekers bij de grens gestopt worden"

Geen categoriemrt 08 2018, 14:00
Daar trapt dus echt helemaal niemand in.
Goh, zouden er verkiezingen aankomen?

Asielzoekers die door Europa trekken, moeten gestopt worden. Het kabinet wil meer mogelijkheden om de migranten direct over de grens terug te zetten. Dat blijkt uit een felle brief die staatssecretaris Harbers (Justitie en Veiligheid) aan de Europese Commissie heeft gestuurd.

Ah ja, een "felle brief." Dat is dus wat anders dan in dat inlegvelletje van Rutte, he?
Ja, ja, opeens is het "Den Haag een doorn in het oog dat migranten vrijwel moeiteloos door Europa kunnen reizen om naar het land te gaan waar ze het liefst asiel aanvragen," vat het huisblad van de VVD (ik heb het dus over De Telegraaf; ik weet, het kon de NRC ook zijn) de opstelling van het kabinet samen.
Wat Harbers zegt te willen is dat Nederland voortaan asielzoekers die via Duitsland of België naar ons land komen meteen kan terugsturen naar die landen. Ze hadden dáár immers asiel moeten aanvragen -- of in het land dat ze daarvoor aandeden. Het was totaal niet logisch dat ze door reisden naar Nederland.
Nou klopt dat helemaal, maar zelfs een blinde kan nog zien dat het kabinet dit nu alleen maar roept omdat de gemeenteraadsverkiezingen eraan komen. Blijkbaar willen Harbers en zijn Grote Politieke Baas, Mark Rutte, lokale VVD'ers nog snel even een duwtje in de rug geven.
Is de Nederlandse kiezer zo ontzettend onnozel dat hij hier in trapt? Je hoopt van niet, maar aangezien de VVD nou al drie landelijke verkiezingen op rij heeft gewonnen durf ik het niet uit te sluiten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten