Haha! Man die PVV'ers naar de gaskamer wenste opgepakt als terreurverdachte

Geen categoriesep 08 2017, 20:13
Extreem-linkse twitteraar Jeroen van Baardwijk mocht een nacht in de cel doorbrengen nadat hij opriep om een luidruchtig concert aan te vallen met handgranaten.
Vorig jaar berichtte De Dagelijkse Standaard over de bizarre berichten van activist Jeroen van Baardwijk. De complotdenker en PVV-hater riep in december 2016 op tot het deporteren van PVV-kiezers. Als je op Wilders stemt dan moet je aan het gas, vond Van Baardwijk. Dat was nog niet alles: naar aanleiding van het DDS-artikel over zijn bizarre uitlatingen, stuurde Van Baardwijk ook bedreigingen naar De Dagelijkse Standaard en naar mijzelf.
Deze week liet Van Baardwijk weer van zich horen. Ditmaal richtte de bedreiger zijn woede niet op de PVV of op DDS, maar op een concert dat plaatsvond in zijn woonplaats Eindhoven. Van Baardwijk werd gek van de herrie – letterlijk. Waar een normaal mens zou klagen over geluidsoverlast en desnoods de politie zou bellen, zag Van Baardwijk reden om op te roepen tot een terreuraanslag:
https://twitter.com/JvanBaardwijk/status/905043067241209856
Tijd om het gedreun te lijf te gaan met handgranaten, vond Van Baardwijk. Die bizarre opmerking viel niet in goede aarde bij de politie. Even later stonden er namelijk agenten op de stoep:
https://twitter.com/JvanBaardwijk/status/905077107998560261
Vandaag liet Van Baardwijk weten dat hij was opgepakt als terreurverdachte. Natuurlijk kruipt hij weer flink in de slachtofferrol:
https://twitter.com/JvanBaardwijk/status/906142915268935680
Wat Van Baardwijk deed was niet simpelweg "klagen over geluidsoverlast". Hij riep op om een concert met handgranaten aan te vallen. Zeker in deze tijd is dat niet zo slim.
De berichten van deze notoire bedreiger tonen aan dat het slecht gesteld is met de geestelijke gezondheidszorg in Nederland. Dit soort mensen moeten niet slechts een nachtje in de cel slapen vanwege een vermeende terreurbedreiging, maar verdienen de psychische zorg die zij nodig hebben. Ook Van Baardwijk zelf klaagt over de gebrekkige GGZ in ons land:
https://twitter.com/JvanBaardwijk/status/905667658531479556
Hoog tijd om dit probleem aan te pakken dus!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten