Haha! Niemand wil het lichaam hebben van terrorist Salman Abedi om het te begraven

Haha! Niemand wil het lichaam hebben van terrorist Salman Abedi om het te begraven

De massaslachter van Manchester krijgt geen "eervolle" begrafenis. En terecht.

Salman Abedi, de man die 22 mensen vermoordde bij een aanslag op een concert van Ariana Grande in Manchester, wordt na zijn dood behandeld als de bruut die hij was. Begrafenisondernemers, het stadsbestuur én tenminste één moskee hebben namelijk laten weten dat ze zijn lichaam niet willen ontvangen om het te begraven. Daardoor ligt het lijk van deze terrorist nog altijd in een mortuarium buiten de stad.

Geheel terecht doen instanties er alles aan om te voorkomen dat zij opgezadeld worden met zijn begrafenis of crematie. De Centrale Moskee van Manchester is één zo'n instantie: de moskee wil hem niet begraven om duidelijk te maken aan andere wannabe terroristen dat ze, wat hen betreft, niet in naam van de islam handelen.

Ik zou zeggen: stuur het lichaam van deze moordenaar maar naar Libië, waar hij en zijn familie oorspronkelijk vandaan komen, en laat de autoriteiten daar maar beslissen wat ze ermee doen. Hen kennende zullen ook zij hem geen rustige begrafenis geven en wordt zijn lijk 'per ongeluk' ergens in zee gedumpt of iets dergelijks, net zoals de Amerikanen met het lichaam van Osama Bin Laden deden. Of misschien dat ze hem daar kunnen cremeren, wat een enorme klap in het gezicht zou zijn van álle islamistische extremisten die doodsbang zullen zijn dat hen hetzelfde overkomt als ze gedood worden. En ja, dat is voor hen een waar schrikbeeld omdat ze dan vrezen dat ze niet mee mogen doen op de dag van de opstanding aan het einde der tijden. Een betere straf lijkt me nauwelijks denkbaar voor terroristen.

Hoe dan ook, wat er ook met zijn lichaam gebeurt, het moge duidelijk zijn dat deze gek nooit en te nimmer begraven mag worden op een begraafplaats in Manchester en omstreken. Die eer moet deze idioot -- en zijn radicale familie -- nooit en te nimmer gegeven worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties