Verrassing: vader van Salman Abedi is lid van… Al Qaeda

De Abedi’s zijn een terreurgezin.

Kun je je de vader van Salman Abedi nog herinneren? Die zei na de aanslag van zijn zoon op een Ariana Grande concert in Manchester dat er een fout gemaakt moest zijn omdat zij “onschuldige mensen niet vermoorden. Zo doen wij dat niet.” Echt niet. Vreselijk vinden ze dat zelfs.

Nou, diezelfde vader — Ramadan Abedi — is nu opgepakt omdat hij lid is van Al Qaeda. Nee, dat is geen grap.

De groepering waar Ramadan Abedi lid van is, is gelieerd aan Al Qaeda en was in het verleden onder meer verantwoordelijk voor een moordaanslag op Muammer Gaddafi in de jaren 90 en betrokken was bij de aanslag op de Amerikaanse ambassades in Kenia en Tanzania in 1998.. Let wel, niet omdat ze vrede en democratie naar Libië wilden brengen maar omdat Gaddafi wat hen betrof niet islamistisch-extremistisch genoeg was.

Vader Abedi werd opgepakt op het moment dat hij een interview gaf aan persbureau Reuters. Ook in dat gesprek verdedigde hij zijn oudste zoon door te stellen dat die nooit en te nimmer zo’n vreselijke misdaad had kunnen plegen. Sterker nog, zei Ramadan, zijn zoon had zelfs nooit “sympathie voor het jihadisme” geuit.

“Ik was echt geschokt toen ik het nieuws zag, ik geloof het nog steeds niet. Tot op dit moment is mijn zoon niet meer dan een verdachte, en de autoriteiten hebben de zaak nog niet opgelost,” aldus Ramadan Abedi toen. Vervolgens werd hij dus opgepakt omdat hij zelf lid is van een aan Al Qaeda gelieerde groep, en werden twee van zijn andere zonen óók gearresteerd omdat ze lid zijn of in ieder geval banden hebben met ISIS.

Hashem (of Hachem) Abedi is ook gearresteerd in Libië omdat hij banden zou hebben met ISIS en aanslagen zou willen plegen.
Hashem (of Hachem) Abedi is ook gearresteerd in Libië omdat hij banden zou hebben met ISIS en aanslagen zou willen plegen.

Een voormalige veiligheidsofficial uit Libië, Abdel-Basit Haroun, vertelde de Associated Press dat hij Ramadan Abedi persoonlijk kende omdat papa Abedi in de jaren 90 een bekend lid was van de Libische Islamitische Vechtgroep. Die groep had banden met Al Qaeda. Hoewel de LIFG (Libyan Islamic Fighting Group) is opgeheven is Ramadan lid gebleven van de Salafistische Jihadistische beweging, aldus Haroun. Dat is dus de meest extreme versie van het Salafisme… en het is de ideologie die aan de basis staat van zowel Al Qaeda als ISIS.

Alle ontkenningen van vader Abedi kunnen dus mooi genegeerd worden. Deze man lijkt net zo extreem te zijn als zijn zoons, en we kunnen er vanuit gaan dat hij dus wel degelijk 100 procent op de hoogte was van de geradicaliseerde denkbeelden van zijn kroost. Sterker nog, het was er met de paplepel ingegoten bij ze.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. poldi

  De NPO deed er gisteravond weer alles aan om het beeld van de moslims in Manchester te vergoeilijken. Elke moslim daar zou er afstand van nemen en natuurlijk had het weer NIETS met de ISLAM te maken. Walgelijk!

 2. poldi

  Plagiaat
  ———
  Dit verhaal sterkt mijn overtuiging dat de meeste moslims in het westen salafistische sleeper-cells zijn die op de meest onverwachte momenten ploflims blijken te zijn.
  De verderfelijke en voortetterende islam-ideologie heeft maar één doel en dat is het vernietigen van het vrije westen.

  Verder vallen alle ontkenningen en zogenaamde pogingen tot vreedzaam samen komen onder de islamitische wet genaamd taqqiya, wat zoveel betekent dat elke moslim niet alleen het recht heeft, maar meer nog de plicht heeft om te liegen tegen ongelovigen om de islam te beschermen.

 3. Ni28

  Wie de islam in Europa wortel laat schieten is de echte misdadiger. En het is geen wortel meer maar een behoorlijk uitgegroeide onkruid. De islam is de boodschapper van de dood in Europa.

 4. leeuwvanvlaanderen

  Dit bewijst maar weer eens dat:
  – Liegen en bedriegen (zeker naar “ongelovigen”) zit een moslim in de genen.
  – Dit (behoudens een uitzondering) zijn geen individuele acties hier zitten coördinerende krachten achter.
  – Onze softe aanpak helpt niet; je moet de moslim pakken op zijn op die factoren waar hij gevoelig voor is; familiebinding, schaamtecultuur en wraakcultuur.
  Naar mijn idee het de overheid in Manchester als volgt moeten reageren:

  Onmiddellijk na de actie met alle mogelijke middelen uitzoeken wie de dader is. Daarna de volledige familie tot in de derde graag ook de kinderen in het openbaar ophangen, behalve moeder of oudste zuster; die moet toekijken en wordt daarna in het opbaar verkracht en gegeseld.
  Dan weet iedere extremist dat hij dan wel de held kan spelen maar dat zijn familie de dupe is.
  Voor wat betreft de wraak:
  Als bekend is hoeveel doden en gewonden er zijn gevallen; voor iedere dode 10 en voor iedere gewonde 1 willekeurige moslim oppakken en tegen de muur zetten.
  Wat we in ieder geval bereiken dat in ieder geval een groot gedeelte van de minder fanatieke moslims het land uit angst vrijwillig zal verlaten.
  Want U weet het:
  Een (inderdaad) minderheid wil ons christenen de kop af hakken; de rest van de moslims wacht tot de minderheid ons de kop heeft afgehakt.
  Zover mag het niet komen.

  Ps. Het 1 jaarlijkse evenement Nationaal dictee wordt wegens dalende kijkcijfers afgeschaft.
  Hoeveel kijkers trekt het wekelijkse programma De Nieuw Maan?

 5. poldi

  Waar blijven in Europa de massale protestdemonstraties georganiseerd door ‘goedwillende’ Moslims tegen dit verdefelijke absurde Moslim-geweld?
  We hebben toch zoveel vredelievende Moslims,
  Moslims die deze terreur verafschuwen?
  Ik heb ze nog niet zien protesteren! Ze komen hun huizen niet uit, neen de meesten vinden die aanslagen prima! Onderzoeken hebben uitgewezen dat ca 50% van alle Moslims binnenskamers een feestje vieren…..ná elke aanslag!

  En toch maar Geert Wilders en zijn PVV, de tweede partij van Nederland blijven demoniseren en uitsluiten van regeringsdeelname.

  Ik walg van al die linkse policor politici met Rutte, Pechtold en Buma voorop. .

 6. Sniper666

  Moslims mogen liegen tegen niet-moslims. Ze mogen ook stelen van niet-moslims en niet-moslims ombrengen. Wanneer begrijpen we nou een hoe ze tikken?

  1. hans-e-pans

   Wij West-Europeanen zijn opgevoed met o.a. de regel dat je niet mag jokken/liegen tegen anderen. Moslims daarentegen wordt verteld/voorgeschreven om vooral te liegen tegen ongelovigen. Het is voor hen dus niet dat ze MOGEN liegen, nee ze MOETEN liegen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.