Knettergek: Libische islamistische extremisten kregen massaal asiel in Engeland!

Knettergek: Libische islamistische extremisten kregen massaal asiel in Engeland!

Daarom was het wachten op een aanslag gepleegd door één van deze fanaten.

De vader van Salman Abedi, de aanslagpleger van Manchester, blijkt dus een salafistische extremist te zijn. De man was in de jaren 90 lid van een terreurorganisatie die Muammer Gaddafi om zeep wilde helpen én die betrokken was bij de aanslagen op Amerikaanse ambassades in Kenia en Tanzania. Dat berichtten wij eerder vanmorgen.

Maar het ergste komt nog: Ramadan Abedi ontsnapte in 1993 uit Libië nadat de Syrische autoriteiten een arrestatiebevel hadden doen uitgaan. Hij kreeg toen asiel in Engeland. Daar ging hij in de Whalley Range-buurt van zuid-Manchester wonen. Die buurt staat bekend als een broeinest van de radicale islam, met veel oud-LIFG-leden die er wonen. Eén van hen is (of was) Abd al-Baset Azzouz, een bommaker. Deze gek vertrok vervolgens naar het oosten van Libië waar hij in opdracht van Ayman al-Zawahiri (de opvolger van Osama bin Laden als hoofd van Al Qaeda) een terroristisch netwerk leidt. In 2014 berichtten Britse media die Azzouz ondertussen 200 tot 300 jihadisten in zijn netwerk had.

Laat dat eens goed op je inzinken: dit soort psychopaten kregen in het verleden dus alle mogelijkheid om naar het VK te komen en zich daar te vestigen... en zelfs om vervolgens toch weer terug te gaan naar Libië of andere Noord-Afrikaanse / Midden-Oosters landen om daar onheil te zaaien.

Is het dan echt verrassend dat één van dat soort mafketels besluit om een aanslag te plegen in Engeland zelf, in plaats van in Libië, Syrië of Irak?

Natuurlijk niet. En dat betekent dat het volstrekt begrijpelijk is dat premier May rekening houdt met meer mogelijke aanslagen. Zij zal als geen ander weten dat verschillende Britse regeringen -- van elk type -- dit soort extremistische gekken binnen hebben gelaten. De deur werd wagenwijd opengezet onder het motto 'wij zijn tolerant.' Daar betalen gewone Britten nu de prijs voor.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties