SCHOKKEND: Britse inlichtingendiensten waren gewaarschuwd over Salman Abedi, deden NIETS

Geen categoriemei 25 2017, 10:00
Een familielid van de slachter van Manchester, Salman Abedi, waarschuwde de Britse autoriteiten dat hij "levensgevaarlijk" was. Er werd niets gedaan.
Eerder dit jaar waarschuwde een familielid van Salman Abedi de Britse autoriteiten. De 22-jarige jongen was "levensgevaarlijk" en een wannabe terrorist, zei het familielid. Die informatie werd genoteerd, maar er werd verder niets mee gedaan. Abedi kon gewoon gaan en staan waar hij wilde, wat hem uiteindelijk in staat stelde om enkele dagen geleden een aanslag te plegen op een concert van Ariana Grande in Manchester.
En dat was niet de eerste keer dat inlichtingendienst MI5 geïnformeerd werd over Abedi. Vijf jaar eerder hadden vrienden de anti-terreur hotline al gebeld met zorgen over zijn denkbeelden. Hij werd onder meer aangegeven voor "gewelddadige uitspraken" inclusief één over zelfmoordterroristen, die hij "oké" vond.
Ook daar werd weinig tot niets mee gedaan. De autoriteiten namen die informatie slechts ter kennisgeving aan. Al met al kreeg MI5 maar liefst 5 waarschuwingen over Abedi, op verschillende momenten. Daar werd op geen enkel moment ook maar iets mee gedaan.
Combineer dat met informatie dat hij naar Syrië afgereisd zou zijn en daar training onderging in een trainingskamp voor jihadisten, vervolgens naar Libië afreisde, en daarna gewoon Engeland weer in mocht... en het wordt heel snel duidelijk dat deze idioot zijn aanslag alleen maar kon plegen omdat de autoriteiten fout op fout stapelden.
Als er nu nog steeds niemand verantwoordelijk wordt gehouden in het Verenigd Koninkrijk kunnen ze de inlichtingendiensten daar maar beter opheffen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten