Hahaha! 'Klein wonder dat integratie zo goed gaat,' aldus Leo Lucassen

Hahaha! 'Klein wonder dat integratie zo goed gaat,' aldus Leo Lucassen

Leo Lucassen probeert wel vaker met wat selectieve cijfers en onderzoeken een beeld te creëren dat het prima gaat met Nederland, vooral als het om immigratie en integratie gaat. Altijd leuk om daar even flink doorheen te prikken!

Eerst geeft hij vaak een beetje een schets van waar het immigratie- en integratiedebat zo'n beetje is ontstaan. Hij noemt een Frits Bolkestein, Pim Fortuyn, Geert Wilders, Thierry Baudet en natuurlijk Volkert van der Graaf en Salman Rushdie. Hij legt hun redenen heel lichtjes uit en gaat vooral niet op hun argumenten in. Wel schaart hij ze allemaal onder wat hij noemt: 'de integratiepessimisten'.

Werkloosheid, slechte scholing en taalbeheersing maar bovenal anti-islamretoriek en discriminatie maken het de immigranten er niet makkelijker op. Maar goed, allemaal behapbare problemen volgens Lucassen, want ondanks deze situatie is de integratie gewoon wonder boven wonder een succes gebleken! Hoe hij dat weet? Nou:

"En terwijl andere partijen deze frames deels overnamen, ging de integratie van de kinderen en kleinkinderen van die vermaledijde moslims gewoon door. Ondanks de voortdurende problematisering en discriminatie op de arbeidsmarkt. Onderzoek laat zien dat criminaliteit intussen sterk gedaald is, de arbeidsparticipatie toegenomen, en steeds meer van hen hoger onderwijs volgen. En voor veel van degenen die islamitisch zijn, wordt het geloof steeds meer een persoonlijke kwestie die best samengaat met de waarden die in de Nederlandse grondwet liggen besloten."

Hatseflats! Mohammed en Hasan hebben een hbo-diploma en een baan dus zijn ze geïntegreerd! Criminaliteit registreren we gewoon niet meer dus is de criminaliteit gedaald, opgelost! Radicaliseren doen ze steeds meer in eigen huis dus daar hebben we ook geen last van (ook al neemt de fundamentalistische tak dus gewoon toe)!

Voor grappenmakers als Lucassen ligt de lat voor integratie kennelijk zó laag dat iedere zak botten die Nederlands praat, inkomen genereert, een verslag kan schrijven, over straat kan lopen zonder iemand te beroven en zichzelf eens niet opblaast, is geïntegreerd. Wat een clown.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties