Vliegtuigcrash Ethiopian Airlines: alle 157 passagiers overleden, voor zover bekend toch geen Nederlanders

Vliegtuigcrash Ethiopian Airlines: alle 157 passagiers overleden, voor zover bekend toch geen Nederlanders

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gereageerd op de vliegtuigramp in Ethiopië. In eerste instantie vermoedde men dat er Nederlandse slachtoffers waren omgekomen, nu blijkt dit vooralsnog niet het geval te zijn. Dat meldt het AD.

Het vliegtuig heeft volgens een BBC-correspondent een enorme krater veroorzaakt met de crash. Overal liggen brokstukken en persoonlijke bezittingen. Vrijwel direct was duidelijk dat niemand de crash heeft overleefd.

Eerdere berichten deden vermoeden dat er vijf Nederlanders aan boord van de vlucht waren en dus ook slachtoffer waren geworden. Het lijkt er nu op dat het om vijf Duitsers gaat. Het ministerie van Buitenlandse Zaken deed een poging om opheldering te geven. Ook zij hebben informatie waaruit 'voor zover bekend' zou blijken dat het niet om Nederlanders gaat.

Om 16:00 uur werd bekend dat de passagierslijst zo'n 35 nationaliteiten bevat, maar dat de check nog niet compleet is. Wel is het opmerkelijk dat er zoveel verschillende nationaliteiten aan boord van één vliegtuig waren.

Dit is dan ook de reden geweest voor de nadruk in allerlei berichten over deze crash op mogelijke Nederlandse slachtoffers. Het wekt namelijk een ongelukkige indruk van 'gelukkig 'wij' dit keer niet' terwijl de onzekerheid en het hoge aantal verschillende nationaliteiten hier een degelijke reden voor zijn om dit zo te verkondigen.

Over de oorzaak van de crash is vooralsnog niet veel bekend. Vlak na het opstijgen meldde de piloot dat er problemen waren en vroeg toestemming om terug te mogen keren. Zes minuten daarna viel het contact weg en bleek het vliegtuig te zijn gecrasht.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties