Halbe Zijlstra bemoeit zich met Duitsland: 'Het is slecht voor Europa dat de onderhandelingen langer duren'

Halbe Zijlstra bemoeit zich met Duitsland: 'Het is slecht voor Europa dat de onderhandelingen langer duren'

De formatie in Duitsland moet wat Zijlstra betreft zo snel mogelijk afgerond worden.

Je zou denken dat het vooral aan Duitsers is om te bepalen welke regering zij willen vormen, maar daar denken Europese politici natuurlijk heel anders over. Wat hen betreft draait alles immers om Het Grote Europese Project. Dat ze in Duitsland met elkaar overhoop liggen is totaal irrelevant. Het gaat erom dat het GEP doorgaat, no matter what. En dus moeten die arrogante Duitsers maar snel een coalitie in elkaar smeden. Wat die coalitie vérder precies gaat doen is irrelevant.

Ook onze eigen minister van Buitenlandse Zaken, Halbe Zijlstra, doet een duit in het Europese zakje. Zo vertelde hij Europese journalisten vandaag dat het vooral slecht is voor Europa dat de formatie in Duitsland spaak is gelopen en dus langer gaat duren:

Wat is dat voor merkwaardige manier om steeds weer op ontwikkelingen te reageren? Steeds als er ergens iets gebeurt is de vraag meteen: 'Wat betekent dit voor Europa?' Who cares? Wat doet dat er toe? Het gaat erom wat het voor Duitsland betekent dat de formatie daar ellenlang doorgaat. 'Europa' is volstrekt irrelevant.

Maar ja, zo gaat het tegenwoordig dus -- en ja, zelfs VVD'ers gaan daarin mee.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties