Halbe Zijlstra bemoeit zich met Duitsland: 'Het is slecht voor Europa dat de onderhandelingen langer duren'

Geen categorienov 20 2017, 13:00
De formatie in Duitsland moet wat Zijlstra betreft zo snel mogelijk afgerond worden.
Je zou denken dat het vooral aan Duitsers is om te bepalen welke regering zij willen vormen, maar daar denken Europese politici natuurlijk heel anders over. Wat hen betreft draait alles immers om Het Grote Europese Project. Dat ze in Duitsland met elkaar overhoop liggen is totaal irrelevant. Het gaat erom dat het GEP doorgaat, no matter what. En dus moeten die arrogante Duitsers maar snel een coalitie in elkaar smeden. Wat die coalitie vérder precies gaat doen is irrelevant.
Ook onze eigen minister van Buitenlandse Zaken, Halbe Zijlstra, doet een duit in het Europese zakje. Zo vertelde hij Europese journalisten vandaag dat het vooral slecht is voor Europa dat de formatie in Duitsland spaak is gelopen en dus langer gaat duren:
https://twitter.com/wol/status/932537186406330368
Wat is dat voor merkwaardige manier om steeds weer op ontwikkelingen te reageren? Steeds als er ergens iets gebeurt is de vraag meteen: 'Wat betekent dit voor Europa?' Who cares? Wat doet dat er toe? Het gaat erom wat het voor Duitsland betekent dat de formatie daar ellenlang doorgaat. 'Europa' is volstrekt irrelevant.
Maar ja, zo gaat het tegenwoordig dus -- en ja, zelfs VVD'ers gaan daarin mee.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten