CDA: kabinet moet ervoor zorgen dat vrouwenvoetbal betaald voetbal wordt

CDA: kabinet moet ervoor zorgen dat vrouwenvoetbal betaald voetbal wordt

Professionalisering moet afgedwongen worden.

Het CDA vindt dat het kabinet er bij de KNVB op moet aandringen om het vrouwenvoetbal betaald voetbal te maken. Op dit moment valt de eredivisie voor vrouwen onder de amateurtak. Tweede Kamerlid Hanke Bruins Slot vindt "het jammer te zien dat de positie van vrouwen in het voetbal achterloopt. Zeker als we kijken naar de fantastische prestaties van onze voetbaldames," en wil dus dat het kabinet daar iets aan doet.

Ze vindt dat met name vanwege het mooie succes van de damesvoetballers deze zomer. Die werden Europees kampioen. "Zij zijn een boegbeeld voor jonge meisjes en vrouwen," zegt Bruins Slot. Voor de goede orde voegt ze daar nog even een sneer naar mannelijke voetballers aan toe:

"Daar kunnen de mannen nog heel wat van leren."

Waarom dat laatste nodig was begrijpt helemaal niemand. Oranje werd tweede op het WK van 2010 en derde op het WK van 2014. Dat zijn toch prestaties van formaat. Natuurlijk zijn er een paar voetballers die zich als hautaine mafketels gedragen, maar als je naar mensen als Wesley Sneijder en Arjen Robben kijkt kun je niet anders dan concluderen dat ook zij goede voorbeelden zijn voor jonge jongens. Het is mij een raadsel waarom Bruins Slot net doet alsof dat niet zo is. Het is tekenend voor de manonvriendelijke houding van moderne zelfverklaarde 'feministen.' In plaats van alleen maar vrouwen op te bouwen, doen ze hun best om mannen naar beneden te trekken.

Afijn. Dat natuurlijk geheel terzijde. Het echte nieuws hier is dat Bruin Slots wil dat de KNVB vrouwenvoetbal officieel betaald voetbal maakt. Op zich hartstikke leuk, maar er is wel een voorbehoud: de markt moet bewijzen dat dit kán.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties