Hallucinante CDA-commissievoorzitter is van mening dat Omtzigt zélf excuses moet maken: 'Pieter moet misschien wel sorry zeggen'

Hallucinante CDA-commissievoorzitter is van mening dat Omtzigt zélf excuses moet maken: 'Pieter moet misschien wel sorry zeggen'

Pieter Omtzigt bij Op1. Bron: Screenshot NPO.

Gisteren presenteerde een CDA-commissie de bevindingen van een onderzoek naar wat er allemaal niet is misgegaan bij de partij in de aanloop naar de verkiezingen. De commissie is van mening dat de partij beter geen lijsttrekkersverkiezingen in de toekomst moet gaan houden. Daarnaast was commissievoorzitter Liesbeth Spies, tevens burgemeester te Alphen aan de Rijn, daarnaast ook van mening dat zowel het CDA als Pieter Omtzigt excuses moeten maken. De partijtop lijkt er nog steeds niks van te snappen.

De speciaal door het CDA ingestelde commissie bood gisteren haar bevindingen aan partijvoorzitter Marnix van Rij. Niet de bevindingen in het rapport leiden tot ophef, maar de uitspraken van commissievoorzitter Spies. Ze is namelijk van mening dat meerdere mensen excuses moeten maken aan elkaar, waaronder Pieters Omtzigt. De manier waarop ze dit bracht, doet vermoeden dat ze niet bepaald begaan is met het aangedane leed jegens Omtzigt, die door haar partijgenoten en partijtop letterlijk ziek- en weggepest is.

De Dagelijkse Standaard

?ref_src=twsrc%5Etfw

Het lijkt haast wel of Spies onder een steen heeft gelegen. "Als ik zeg dat er sorry moet worden gezegd tegen Pieter, zeg ik ook dat Pieter misschien wel sorry moet zeggen tegen anderen.”. Volgens mij heeft de CDA'er niet helemaal meegekregen dat er Omtzigt weinig te verwijten valt. Na de kwestie 'functie elders' en de uitgelekte ministerraad documenten werd duidelijk dat zowel het CDA als de overige coalitiepartijen Omtzigt liever kwijt dan rijk waren. Er is jarenlang een fluistercampagne tegen de ex-CDA'er gevoerd én daarnaast heeft men opzettelijk zijn noeste arbeid vertraagd en tegengewerkt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het is een hallucinante gedachte dat in dit geval beide partijen excuses naar elkaar moeten maken. De top van het CDA heeft zelf verpest én heeft zelf ook haar steentje bijgedragen aan het wegwerken van Omtzigt. Nee, Omtzigt hoeft zeker niet zijn excuses te maken. Van je (ex) partijgenoten moet je het hebben...

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties