Halve vriendengroep keert terug van Mallorca met Covid onder de leden: 'We hadden allemaal keelpijn, maar ja'

Halve vriendengroep keert terug van Mallorca met Covid onder de leden: 'We hadden allemaal keelpijn, maar ja'

Twee vriendinnen genieten van de zon op Mallorca. Bron: KVN1777 / Shutterstock.com.

Amsterdamse scholen die jaarlijks met hele eindexamenjaargangen op reis zijn geweest naar feestbestemmingen zoals Mallorca, hebben honderden coronabesmettingen in Nederland opgeleverd. Het RIVM heeft bekendgemaakt dat zo'n tweehonderd scholieren tussen de 15 en 19 corona hebben gehad nadat ze op reis zijn geweest naar oorden in Spanje en Portugal.

Leerlingen van het Berlage Lyceum die zijn geslaagd kwamen massaal besmet terug. De 17-jarige Arte Weggemans vertelt: "Een vriendin voelde zich toen al best slecht, maar we hadden de hele week nauwelijks geslapen, dus we dachten dat het daardoor kwam. Thuis heeft ze meteen een sneltest gedaan, die was positief."

Arte voegt toe: "Misschien was het naïef, maar ik had dit niet verwacht. We hebben van tevoren allemaal een negatieve PCR-test gedaan, dus de besmettingen moeten wel op Mallorca hebben plaatsgevonden." Haar schoolgenoot Belen de Bruijn valt Arte bij: "Ik had keelpijn, maar ja, dat hadden we allemaal."

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties