Hamas viert groot feest: ziet staakt-het-vuren met Israël als grootse overwinning op Jeruzalem

Hamas viert groot feest: ziet staakt-het-vuren met Israël als grootse overwinning op Jeruzalem

Vuurwerk in Israël. Bron: Shutterstock.

De wapenstilstand die Hamas en Israël gisteren sloten en vannacht om 2 uur lokale tijd inging, lijkt in ieder geval de nacht te hebben overleefd. Met name aan Palestijnse zijde wordt dat gezien als een gigantische overwinning op wat zij zien als "de zionistische entiteit." De hele nacht werd er feestgevierd door Palestijnen en Arabische Israëli's.

Hamas stak vuurwerk af, en zong uit volle borst over de nederlaag die Israël zou zijn toegebracht. "De overwinning van het verzet op de bezetting tijdens de slag van het Zwaard van Jeruzalem," werd vanuit moskeeluidsprekers bejubeld. Straten waren bezet met auto's, en er werd veel gezwaaid met Palestijnse vlaggen.

De door de Palestijnen als overwinning binnengehaalde staakt-het-vuren is echter met een hoge prijs gekomen. In Gaza vielen honderden doden en liggen door de vele bombardementen cruciale delen van de infrastructuur plat. Hamas is het grootste gedeelte van hun wapenvoorraad en tunnelnetwerk kwijtgeraakt, en enkele hooggeplaatste leiders hebben de strijd met Israël ook niet overleefd.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties