'Hard choices'

Geen categoriejun 11 2014, 9:00
Zo heet het nieuwe boek van Hillary Clinton
Toen haar man Bill Clinton het Witte Huis vaarwel zei (2001) bezat de familie Clinton geen cent. Dankzij mevrouw Clinton is sindsdien de kassa gaan rinkelen. Bracht haar eerste boek, 'Living History' (2003) al tien miljoen dollar op, de verwachtingen van haar nieuwste boek, 'Hard choices' (lastige keuzes) zijn hooggespannen.
Hillary Clinton wil nog niet zeggen of ze zich kandidaat stelt als volgende president van de Verenigde Staten, maar uitsluiten doet ze het evenmin. In haar boek zegt ze er weinig over. Op pagina 595 (Engelse editie) staat bijvoorbeeld 'ook dat wordt een moeilijke beslissing', maar het boek lijkt wel een springplank naar een presidentiële campagne.
Amerika correspondent Erik Mouthaan van RTL zegt over het boek:

"Als je fan van Hillary bent of zeer geïnteresseerd in de Amerikaanse politiek, dan is het een aanrader. Ze schrijft bijna alleen over haar tijd als minister van Buitenlandse Zaken. Veel moeilijke dossiers komen langs, zoals Syrië, Iran en Libië. Af en toe krijg je als lezer een leuk kijkje achter de schermen."

Ruim zeshonderd bladzijden voor af-en-toe een kijkje achter de schermen lijkt me niet echt een aanbeveling, temeer niet daar Mouthaan vaststelt dat Clinton 'niet het achterste van haar tong laat zien'.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten