shutterstock 186276599

Harde kritiek van Merkel en Rutte op 'groot vergissingsplan' van EU-president Charles Michel

Geen categoriefeb 15 2020, 19:00
EU-president Charles Michel heeft zich niet geliefd gemaakt bij Angela Merkel en Mark Rutte. Tijdens de presentatie van Michels' Europese meerjarenbegroting kreeg hij de wind van voren. Volgens Rutte moet er nog veel werk worden verzet, vanuit Berlijn spraken ze zelfs van 'een stap terug' en 'grote vergissingen'.
Volgens Michel moet de Europese Unie de komende 7 jaar meer dan een miljard euro verdelen over de 27 lidstaten. Grote donateurs als Nederland en Duitsland zijn het daar niet mee eens en eisen dat de financiële bijdragen vanuit Europese landen eerlijk worden verdeeld. In een poging om deze landen te paaien probeerde Michel ze over de brug te krijgen door deze lidstaten uitzicht te geven op gedeeltelijk behoud van hun korting op betalingen aan de EU.
Zowel Mark Rutte als het machtige Berlijn van Angela Merkel hebben ontstelt gereageerd op het plan van Michel. Laatstgenoemde gaf daarop aan dat hij bereid is om desnoods tot laat in het weekeinde door te praten over zijn Europese meerjarenbegroting. Volgens de EU-president staat de financiering van de Europese lidstaten op losse schroeven als niet alle landen ermee akkoord gaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten