Hatseflats: Koningin Maxima ontvangt €150.000 per jaar van de Nederlandse regering om over SDG's te babbelen

Geen categoriesep 22 2019, 9:10
Premier Mark Rutte kondigde het bezoek van het Nederlandse koningspaar aan New York al aan en nu laat het Ministerie van Buitenlandse zaken weten dat de vergoeding die Koningin Maxima ontvangt voor haar werkzaamheden binnen de VN-context zo'n €150.000 per jaar bedraagt, via Algemeen Dagblad.
De jaarlijkse vergadering van de VN vindt plaats van 17 tot 30 september in New York. Morgenochtend wordt aandacht besteed aan het onderwerp 'klimaat'. Verder staat de vergadering in het teken van allerlei subcommissies waarin rapportages worden uitgebracht over de zogenaamde SDG's: dat zijn de Sustainable Development Goals (soort van klimaatdoelen) waaraan ook Nederland zich heeft gecommitteerd.
Daar in New York zullen complete volksstammen die zich op één of andere manier hebben gecommiteerd aan de SDG's verslag uitbrengen. De SDG's zijn niet bekend bij het grote publiek, maar hebben wel impact op de samenleving in zijn geheel. Doordat de VN zich bezig houdt met klimaat houden ze zich uiteindelijk bezig met alle aspecten van het leven, toegespitst op het invoeren van wetgeving om daarmee de moleculaire structuur van de atmosfeer te mandateren. De VN bepaalt namelijk wat een 'klimaatvriendelijke atmosfeer' is en welke niet:

"Meer CO2-uitstoot? Fout!"

Zogezegd is de club uit New York eigenlijk vrij dictatoriaal als je er goed over nadenkt, maar dat waren ze altijd al. Haar oprichtingsakte is één van submissie en géén enkel land werd na de Tweede Wereldoorlog gespaard. Je moest wel lid worden wilde je niet verhongeren.
Met die lui gaat de Koningin dus kletsen. Over de SDG's en meer. Het wordt vast een "democratisch" feestje met zo'n royale vergoeding van €150.000 per jaar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten