snapshot 7

Hé Sigrid, waar ben je? D66 duikt weg voor #MeToo-vragen over Sidney Smeets: 'Ze nemen de telefoon niet op'

Geen categorieapr 14 2021, 12:10
Vanochtend ging de beerput open over D66-Kamerlid Sidney Smeets. Hij wordt er door jongemannen en zelfs jonge jongens van beschuldigd dat hij hen ongepaste appjes stuurde, waar zij zich allerminst prettig bij voelden. De reactie van D66 op dit nieuws? Niets. Het blijft helemaal stil. Hoe kan dat toch?
Zelden was het zo stil bij D66. En dat is gek. Want toen #MeToo populair was en niet over D66'ers ging waren ze er als de kippen bij om dat soort gedrag te veroordelen. Maar nu het over hun eigen Kamerlid gaat blijft het opeens doodstil. Zo vreemd!
Die stilte is zo oorverdovend dat zelfs mainstream-journalisten ervan opkijken. BNR-journalist Thomas van Groningen bijvoorbeeld. "Laten we zeggen dat bij D66 de telefoon deze ochtend niet opgenomen wordt," schrijft hij op Twitter:
https://twitter.com/TvanGroningen/status/1382246244316221440
Zijn BNR-collega Sophie van Leeuwen voegt daar aan toe dat zelfs "de wandelgangen" leeg zijn. De 'democraten' verstoppen zich dus gewoon.
https://twitter.com/sophievleeuwen/status/1382267297633558529
HP-verslaggever Ton F. van Dijk vraagt D66 waarom dat zo is. Waarom nemen ze de telefoon niet op? Journalisten zitten met vragen, en ze willen antwoorden krijgen!
https://twitter.com/tonfvandijk/status/1382253751797493763
Een Kamerdebat waar Smeets zou aantreden, is ineens begonnen zonder de D66'er op de aanwezigenlijst.
Ook GeenStijl vindt dat alles heel merkwaardig. "Sisselspraak Smeets krijgt de ene ontboezeming na het andere koekje van eigen deug om de oren maar van D66 noch van '33XL voor Jong' hebben we tot dusver iets vernomen," aldus hoofdredacteur Bart Nijman alias Van Rossem. "Hallo mevrouw Kaag, nieuw leiderschap vandaag? De Twitterende tegenmacht wil heel graag weten hoe de zittende macht hier over denkt. Want zolang uw partij niet reageert, hebben de zwijgende kanonnen van de mainstream media (vooral die van de Staatsomroep...) ook geen idee wat ze mogen opschrijven."
Maar nee. Geen geluid. Geen gesis. Geen zúcht. De kaken blijven ferm op elkaar bij D66.
Volg mij op Twitter-alternatief Gab én word gratis en voor niets lid van mijn Telegram-kanaal!
Keihard deugen als het om anderen gaat, maar als een eigen Kamerlid onder vuur ligt is er niemand thuis. Wat is het toch een nepdeugpartij, die de mogelijke slachtoffers van Smeets zo een dikke middelvinger geeft, zo legt ook Avigail Asuss uit:
https://twitter.com/asussavigail/status/1382272110362497026
Dus kom op met de geit, Sigrid Kaag! We willen een verklaring, en we willen 'm nú!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten