Heb je afgelopen tijd deze oplader gezien? Gebruik 'm niet, want hij is levensgevaarlijk!

Geen categoriedec 19 2015, 10:00
Deze oplader is niet bedoeld om in het stopcontact te steken, ondanks dat het wel misschien zo lijkt... Doe je het wel, dan riskeer je een kleine ramp.
We zijn gewend dat we bij de Xenos allemaal dingen kunnen kopen die op z'n best 'jolig' of 'frivool' zijn. Op z'n best vermakelijk voor een paar uurtjes, maar op z'n slechtst is het de meer materialistische variant van je geld in een wensput gooien.
Maar helaas zijn niet alle voorwerpen van de Xenos zo enorm ongevaarlijk. Neem bijvoorbeeld bovenstaande lader. De afgelopen maand verkocht de bekende winkelketen die, onder andere via de webshop. Het is een mobiele lader, maar niet eentje die je in het stopcontact moet steken. Althans, als je tenminste geen brand wilt. De zogenaamde 3-in-1-lader blijkt namelijk een kap te hebben die lijkt op een stekker voor het stopcontact, maar is het niet:

Xenos B.V. heeft geconstateerd dat de mobiele oplader en speaker 3-in-1 van A.G.P. Trading B.V. een onderdeel bevat dat redelijkerwijs als stekker kan worden gezien vanwege het overeenkomend formaat. Het gebruik in het stopcontact kan kortsluiting en een steekvlam als gevolg hebben. Hierdoor kan letsel en brandgevaar ontstaan.

Aldus de Xenos is een haastig verspreid persbericht. Ook zijn er door heel Nederland folders verspreid om te wijzen op het grote gevaar dat de mobiele opladers met zich meebrengen.
Mocht je deze oplader dus zien liggen (naast roze ook verkrijgbaar in zwart, lichtgroen en donkergroen), dan weet je wat je te doen staat: breng het apparaat terug naar de Xenos om je geld terug te krijgen.
Of gooi het desnoods weg. Misschien zonde, maar alles beter dan een brand of explosie!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten