Heb jij een lamp van de IKEA? Dan doe je er goed aan dit onmiddelijk te lezen

Geen categoriemrt 17 2016, 17:00
Lampen van de IKEA kunnen schokken geven door een productiefout.
Er zijn weinig Nederlandse huizen te vinden waar nog géén IKEA-meubelstuk naar binnen is geslopen. De meeste daarvan zijn hartstikke functioneel en zien er best oké uit voor de prijs, maar voor deze lamp moet je opletten.
IKEA heeft donderdag een dringende waarschuwing doen uitgaan. Eén van hun lampmodellen zou namelijk gevaarlijk in het gebruik kunnen zijn. Het gaat om de 'Gothem', een staande lamp die wel wat weg heeft van een zilveren kandelaar. Deze lampen kunnen schokken afgeven als je deze aanraakt. Het gaat nadrukkelijk ook om lampen die het gewoon lijken te doen, en niet alleen om lampen die kuren vertonen. Door een productiefout kan de kabel aan de binnenkant namelijk in contact komen met de metalen poot, waardoor deze onder stroom komt te staan. Die wil je dus niet aanraken!
Het advies als je zo'n ding in huis hebt staan? Raak de lamp vooral niet aan, maar trek eerst de stekker eruit zodat je niet onder stroom kunt komen te staan. Breng hem dan naar een IKEA naar keuze en lever hem in. Je krijgt dan het gehele aankoopbedrag terug. Het gaat zowel om de versie die je op de vloer kunt zetten, als die voor de tafel.
Voor de duidelijkheid, het gaat dus om deze lamp:
[caption id="attachment_133786" align="aligncenter" width="520"]De Gothem-lamp. Foto: IKEA De Gothem-lamp. Foto: IKEA[/caption]
Ken je iemand die deze lamp ook heeft, of waarvan je dat vermoedt? Deel dit bericht dan vooral met hen, zodat ook zij niet met deze schokkende ervaring in aanraking hoeven te komen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten