Burgemeester in opspraak door intieme foto met 17-jarig meisje

Geen categoriemaa 17 2016, 18:00
Burgemeester Gebben van Renkum is in opspraak gekomen na een iets te wilde stapavond.
Wie denkt dat alleen burgemeesters van de grote steden het nieuws kunnen halen, heeft het mis. Maar misschien had Jean Gebben, burgemeester van het Gelderse Renkum, gewild dat dat wel zo was. De berichten rondom hem zijn namelijk op het moment, lichtjes uitgedrukt, niet al te positief.
Er is ophef ontstaan om een avondje stappen van Gebben op zaterdag 27 februari. De 51-jarige burgemeester is toen gaan stappen met zijn zoon van 18, op de Korenmarkt in Arnhem. Daar liep het uiteindelijk allemaal een beetje uit de hand. Toen het einde van de avond naderde, werd het duidelijk dat Gebben iets te diep in het glaasje had gekeken. Hij slenterde als een dronkaard over straat, en kwam uiteindelijk te val. Het was zelfs zo erg dat hij niet meer op eigen kracht kon opstaan: een politieagent heeft hem uiteindelijk naar een taxi moeten brengen, waarmee Gebben naar huis is gereden.
Tot dusver een aardig onverantwoordelijke situatie, en eentje waarin een burgemeester zich niet zou moeten bevinden. Hoewel het echter geen handige zet van hem was, is het verder echter niet verboden om in beschonken toestand over straat te gaan, voor wie dan ook. Maar helaas voor deze burgervriend is dat nog maar het halve verhaal. Er gaan namelijk hardnekkige geruchten rond dat hij een intiem moment zou hebben gehad met een 17-jarig meisje. Onderstaande foto laat zien dat het hier om meer dan geruchten gaat.
Het gaat hier overduidelijk om de burgemeester van Renkum, en het zou bevestigd zijn dat het meisje pas 17 was. Hoewel de foto an sich geen strafbare feiten toont, suggereert deze natuurlijk wel het één en ander. Volgens social media zou de 51-jarige een voorkeur hebben voor "jonge scharrels". Gebben heeft zich dinsdag dan ook moeten verantwoorden tegenover de gemeenteraad in Renkum. Daarbij heeft hij toegegeven dat dat gehele avond geen slimme zet was, maar dat hij verder niet illegaals heeft gedaan. Het meisje zou een vriendin van zijn zoon zijn, dat hem op het bewuste moment een afscheidszoen gaf. Ook zou zij het zijn geweest die hem na zijn val weer op de been heeft geholpen.
We kunnen alleen maar speculeren naar de waarheid, maar het is voor Gebben te hopen dat dit verhaal geen staartje krijgt. Hoe het ook zij: deze man zal zich in de toekomst waarschijnlijk wel wat verantwoordelijker gedragen in het openbaar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten