Heb jij nog videobanden met Disneyfilms liggen? Dan hebben we goed nieuws voor je...

Geen categoriejun 03 2016, 21:00
Je zult blij zijn als je je Disneyfilms nooit heb weggedaan, en je voor het hoofd slaan als je dat wel hebt gedaan.
Iedereen die in de jaren '80 of '90 is opgegroeid zal dit ongetwijfeld zien als een belangrijk deel van hun jeugdsentiment: Disneyfilms. Natuurlijk, die zijn er nu ook nog, maar tegenwoordig heb je ze op dvd, bluray of gewoon lekker (al dan niet legaal) gedownload. Geen van die opties zal echter ooit in de buurt komen van de ervaring die een videoband bood: alleen al het geluid van het inslikken van de tape was al memorabel.
De videobanden hadden trouwens best voordelen ten opzichte van de alternatieven van nu. Vroeger kon je alle reclame en "SEAL One komt je huis binnenvallen en ontvoert je naar Guantanamo als je deze film illegaal kopieert"-meldingen tenminste lekker doorspoelen, terwijl dat op bijvoorbeeld dvd's vaak niet mag. Een nadeel had het natuurlijk ook: je moest de film na gebruik wel weer even terugspoelen om er nog een keer van te kunnen genieten.
Maar om tot het punt te komen: de videobanden zijn niet alleen de mooie herinneringen waard. Nee, ze blijken tegenwoordig ook aardig wat centjes op te kunnen leveren! Videobanden worden al vele jaren niet meer gemaakt, en dat leidt er onvermijdelijkerwijs toe dat ze steeds zeldzamer worden doordat ze kapot gaan (dat ging best makkelijk) of gewoon weggegooid worden als de kinderen het huis uit zijn. Zonde, want deze klassiekers zijn aardig wat waard. Neem nou een band met Belle en het Beest erop: die is voor maar liefst 9.000 dollar verkocht op Ebay! Hierbij ging het om een zogenaamde 'collectors edition', maar toch zijn ook de normale banden al snel wat waard. Let vooral op een zwarte ruit met de tekst "The Classics" erop: die zijn op dit moment het meeste waard. Toegegeven: Nederlandse tapes, die je waarschijnlijk thuis hebt liggen, zijn minder waard dan Engelse, simpelweg omdat ze voor minder mensen interessant zijn.
Toch kan ook jouw normale band best wat waard zijn, dus snuffel vooral eens op sites als Ebay en Marktplaats om te kijken wat jouw Disneyklassiekers waard zijn! Tenzij de emotionele waarde groter is, wat ik heel erg goed kan begrijpen: het blijft toch een stukje bijzondere jeugd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten