Heb jij ook wel eens spierkrampen 's nachts? Deze eenvoudige truc gaat dat veranderen

Geen categoriejun 24 2016, 19:00
Die vreselijke pijn kan misschien wel verleden tijd worden.
Helaas weet ik zelf goed hoe het valt: spierkramp 's nachts, juist als je lekker ligt te slapen. Jaren geleden had ik hier regelmatig last van, toen ik vaak genoeg wakker schrok met een enorme, stekende ramp in mijn benen. Soms gaat het snel over, maar soms ook is het de volgende dag nog goed te voelen.
Gelukkig heb ik hier tegenwoordig veel minder last van, maar ik zou willen dat ik deze truc had gekend destijds. Er blijkt namelijk een simpele manier te zijn om deze krampen te voorkomen, en het vergt slechts één ding dat - dat hoop ik tenminste - iedereen in huis heeft: een stuk zeep. Jawel, zo'n ding:
[caption id="attachment_141147" align="aligncenter" width="700"]Foto: Ilya Yakubovich / Flickr Foto: Ilya Yakubovich / Flickr[/caption]
Hoe het werkt? Heel simpel: leg dit ding onder je deken wanneer je gaat slapen, en geniet van je nachtrust! Want, grote kans dat je geen last meer zult hebben van je kramp. Vooral mensen met beenkramp zouden hier baat bij kunnen hebben.. maar hoe? Hoe kan een stukje zeep je een hoop pijn besparen?
Dat is dus de grote vraag waarop helaas nog niemand een echt antwoord gevonden heeft. Er zijn wel verschillende theorieën voor bedacht, want raar genoeg lijkt het bij de meeste mensen toch echt een effect te hebben, hoe het dan ook zit. De meest plausibele theorie heeft met magnesium te maken. Zeep bevat deze stof vaak, en zou dit naar je lichaam kunnen uitstralen als het naast je in bed ligt. Het is bewezen dat een tekort aan magnesium krampen kan veroorzaken, en een veelgehoorde suggestie is dan ook om magnesiumtabletten in te nemen.
Aannemelijk klinkt deze verklaring dus wel, maar kennelijk is men toch nog niet helemaal zeker dat dit de echte reden is. Helpen doet het voor de meeste mensen echter wel, en dat is waar het uiteindelijk om draait als je krampen hebt!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten