Heel goed: OM vervolgt twintig asociale idioten die Sylvana Simons bedreigden

Geen categoriefeb 03 2017, 16:00
Niemand mag in Nederland worden bedreigd vanwege zijn politieke standpunten. Twintig idioten die Sylvana Simons hebben bedreigd, worden nu vervolgd door het Openbaar Ministerie.
Wie met enige regelmaat De Dagelijkse Standaard leest, weet dat wij geen grote fan zijn van Sylvana Simons. Haar standpunten staan vaak haaks op de Nederlandse normen en waarden, en bovendien lijkt ze ook als persoon ongeschikt voor de politiek (het lukte haar niet eens om in alle kieskringen voldoende ondersteuningsverklaringen te verzamelen). Hoe walgelijk de standpunten van Sylvana Simons ook zijn, sommige reacties op haar optreden waren minstens zo walgelijk. In plaats van op een fatsoenlijke manier aan te geven waarom ze het met Sylvana's visie oneens zijn, geven sommigen helaas de voorkeur aan racistische scheldkanonnades aan haar adres. Dat is walgelijk en onacceptabel.
Sylvana's politieke visie is verkeerd omdat ze de samenleving opdeelt in allochtone "slachtoffers" en autochtone Nederlandse "onderdrukkers". Mensen die Sylvana uitschelden met racistische termen, geven haar dus eigenlijk gelijk. Maar wat al helemaal alle grenzen overschrijdt, zijn doodsbedreigingen. We leven in een rechtsstaat met vrijheid van meningsuiting. Als je het niet eens bent met Sylvana Simons, heb je alle vrijheid om aan te geven waarom je haar visie fout vindt. Je hebt echter níét de vrijheid om haar te bedreigen.
Het is dan ook heel goed dat het Openbaar Ministerie twintig bedreigers van Sylvana vervolgt. Deze twintig mensen hebben de basale regels van onze rechtsstaat overtreden. Ook Sylvana mag haar politieke mening uiten, hoezeer die ook haaks staat op onze normen en waarden. Mensen die haar bedreigen, hechten geen enkele waarde aan onze rechtsstaat en aan de Nederlandse vrijheid. Het is te hopen dat de de rechter deze types een gepaste straf geeft. Laat ze maar een paar weken schoffelen of gooi ze desnoods de cel in. Het gaat hier niet alleen om Sylvana, maar om de vrijheid van alle Nederlanders om hun mening te uiten zonder ze daarbij moeten vrezen voor hun veiligheid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten