Héérlijk! Defensie maakt eindelijk op schitterende wijze reclame voor Ondersteuningscommando

Héérlijk! Defensie maakt eindelijk op schitterende wijze reclame voor Ondersteuningscommando

Dit soort dingen moet Defensie veel vaker doen.

In Nederland zijn we zo antimilitarisme dat we er zelfs moeilijk over doen dat we een landmacht, luchtmacht en marine hébben. En als iemand in je familie 'in dienst' is, mag je daar vooral niet over praten. Want stel je voor dat je 'geweld' verheerlijkt. Ofzoiets.

Heel, heel, heel langzaam lijkt daar verandering in te komen. Dat komt zowel vanuit de samenleving als vanuit defensie zélf. Zie deze schitterende video die Defensie gemaakt heeft over het Defensie Ondersteuningscommando (DOSCO):

Linkse raddraaiers zullen ongetwijfeld roepen dat het allemaal 'verheerlijk' is van het leger -- een soort nieuw militarisme, maar laat die maar zeuren. Als trotse Nederlander die inderdaad familieleden in het leger had én heeft vind ik dit schitterend. We mogen, nee moeten, de mannen en vrouwen (ik weiger hen overigens 'jongens en meisjes' te noemen) die ons land beschermen in ere houden. Deze mensen zijn geweldig bezig, en we mogen -- nee, moeten -- trots op ze zijn.

Prima dat Defensie DOSCO in het zonnetje zet, dus. Meer van dit soort filmpjes graag, en snel een beetje!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties