Heinrich Boere achter tralies

Geen categoriedec 15 2011, 21:00
Soms kent zelfs deze harde wereld gerechtigheid.
Zie de zaak Heinrich Boere. Deze oorlogsmisdadiger is jaren, decennia zelfs, op vrije voeten gebleven. Eindelijk is er echter een eind gekomen aan zijn lange vlucht voor de gerechtigheid:

Oorlogsmisdadiger Heinrich Boere is woensdag vanuit zijn bejaardenhuis overgebracht naar een gevangenis. De negentigjarige Boere is opgesloten in een gevangenisziekenhuis in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen.

Nou ja, gerechtigheid. Dit monster zit in een gevangenisziekenhuis. Waarom hij niet gewoon wordt overgebracht naar een normale cel zal mij een raadsel wezen. Ja, hij heeft wat hartklachten, maar dat betekent toch niet dat hij vriendelijk behandeld hoeft te worden. Laten we vooral niet vergeten wat hij heeft gedaan: hij was lid van een SS-commando dat tegenstanders van de nazis liquideerde. Zelf is hij verantwoordelijk voor de dood van de apotheker Frits Bicknese.
Laat zo'n man maar lekker weggrotten in de gevangenis, niet slechts in een gevangenisziekenhuis.
Afijn, zoals altijd geldt natuurlijk: iets is beter dan niets. Een dergelijk ziekenhuis is beter dan een bejaardetehuis. Deze man verdient het niet om zijn oude dag in alle vrijheid door te brengen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten