Helaas Sylvana! 'Racistische buschauffeur' Amsterdam blijkt niets dan behulpzame medewerker

Geen categorienov 25 2016, 20:00
Het is een dikke tegenvallers voor de racisme-schreeuwers in Nederland: de buschauffeur die beschuldigd werd van racisme heeft allesbehalve racistisch gehandeld.
Oh wat zal Sylvana Simons balen! Ze had dit incident zo graag aan haar lijstje aan zogenaamde bewijzen voor haar bewering dat Nederland maar een walgelijk racistisch land is toegevoegd, maar het heeft zover niet mogen komen.
Wat er precies is gebeurd? Welnu, donderdagavond beweerde een vrouw dat ze in de bus een uitermate racistische gebeurtenis had meegemaakt. Een buschauffeur die met zijn voertuig bij Amsterdam Centraal Station stond, zou een "getint gezin" de deur van de bus hebben gewezen zodat er "meer plaats voor Nederlanders zou zijn".
Dat is misschien geen racisme, maar het neigt in ieder geval naar stevige discriminatie. Tenminste, als het verhaal zou kloppen. Er blijkt echter helemaal niets van te kloppen, zoals de Telegraaf vrijdag berichtte:

Na zowel met de klaagster als met de chauffeur te hebben gesproken en na bestudering van de camerabeelden, kan volgens de Connexxionwoordvoerster vrijdagmiddag worden geconcludeerd dat er niets onoorbaars is gebeurd.

Het daadwerkelijke verhaal bleek toch net iets anders te luiden dan de vrouw, die misschien wel tig meter verderop zat en het gesprek dus helemaal niet goed had kunnen volgen, beweerde. Het gezin in kwestie zou met een stel enorme matrassen de bus in zijn gestapt - wat mij op zich al een prima reden lijkt om ze te weigeren - en had gezegd waar ze naartoe wilden. De chauffeur zou hen aangeraden hebben een andere bus te nemen, omdat die hen dichterbij hun bestemming zou brengen. Toen ze eenmaal de bus weer uit waren zou hij grappend richting de andere passagiers gezegd hebben dat er nu meer plaats was voor andere mensen, waarmee hij uiteraard doelde op de ruimte die de matrassen innamen.
Niets dus een 'racistische chauffeur': dit is gewoon een man die zijn passagiers zo goed mogelijk op weg heeft geholpen, en vervolgens een geheel gepast grapje maakte naar de rest van de bus. Racisme? Geen sprake van.
Maar hé, die mevrouw zal het wel beter weten toch?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten