Hoera: we hebben een meevaller van 4,3 miljard, maar daar ga jij niets van terugzien

Hoera: we hebben een meevaller van 4,3 miljard, maar daar ga jij niets van terugzien

Geweldig, een meevaller van 4,3 miljard op de begroting, daar kunnen we Nederland eens goed mee helpen zou je denken. Think again.

Met veel trots presenteerde minister van Financiën Dijsselbloem vrijdag nieuws wat op het eerste gezicht uitstekend lijkt: de inkomsten blijken hoger uit te vallen dan begroot, waardoor we nu maar liefst 4,3 miljard extra te besteden hebben dan gedacht.

4,3 miljard, wat kun je daar allemaal voor moois mee doen? Heel veel: je kunt eindelijk eens investeren in Defensie, de Nederlandse infrastructuur of, nog veel beter, gewoon een fikse belastingverlaging doorvoeren waar we allemaal direct van profiteren. Dat zou ideaal zijn, maar wat linksere maatregelen als betere woningen, een lagere eigen bijdrage of meer investeringen in het onderwijs zouden ook nog wel een positief effect kunnen hebben op het leven van de gemiddelde Nederlander.

Opties alom dus zou je zeggen om na jaren van tegenvallers Nederland eens even een welverdiende adempauze te bieden. Maar onze regering zou onze regering niet zijn als ze niet een manier hadden gevonden om deze som alsnog niet ten goede van de burger te laten komen: tenminste, niet de burger van Nederland.

500 miljoen is namelijk bespaard doordat er minder asielzoekers kwamen dan verwacht, en er dus minder geld nodig blijkt te zijn voor hun opvang. Mooi zou je denken, maar dat geld gaat alsnog naar diezelfde mensen die nu niet hier maar elders opgevangen zullen worden. De honderden miljoenen zullen namelijk besteed worden aan 'ontwikkelingssamenwerking', zoals dat zo mooi heet. In werkelijkheid is daarbij natuurlijk geen enkele sprake van enige samenwerking. Het is puur eenrichtingsverkeer, waarbij we hooguit migranten terugkrijgen voor al het geld dat we pompen in corrupte regimes op het zuidelijk halfrond.

Fijn om te horen dat ons geld zo goed besteed wordt!

De rest van het geld verdwijnt in de schatkist, om daar later aangevreten te worden door de ratten die het na de verkiezingen in maart ongetwijfeld alsnog zullen verkwisten aan wanprojecten waar niemand beter van wordt. Ik haat het om de feeststemming te drukken, maar de waarheid is dat geen Nederlander ook maar een cent van die miljarden terug zal zien.

Een dooie mus dus, met de hartelijke groeten van onze minister-president!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties