Held! Soldaat Matthew Cobos ging op vrouw liggen om haar te beschermen in Las Vegas, stopte bloeden met zijn vingers

Geen categorieokt 05 2017, 8:00
Deze man is een echte held.
Tijdens de vreselijke massamoord in Las Vegas vielen er verschrikkelijk veel doden én gewonden. Maar, zoals bij elke crisis, waren er ook helden die opstonden en die hun eigen leven in de waagschaal stelden omdat van anderen te redden. Eén van die helden is Matthew Cobos.
Matthew werd beroemd omdat een fotograaf vastlegde hoe hij bovenop een vrouw ging liggen tijdens de schietpartij en haar zo afschermde van de kogels. En dat is niet alles. Tegelijkertijd deed hij zijn handen op haar ogen zodat ze niet kon zien dat mensen om haar heen dood werden geschoten. Hij beschermde haar lichaam én geest dus.
https://twitter.com/CernovichNews/status/915817842561486849
Dat was al heroïsch genoeg, maar Cobos was nog niet klaar. Toen hij de mogelijkheid zag bracht hij haar in veiligheid, waarna hij terug rende naar de plek van de massamoord om nóg meer mensen te redden. Hij gebruikte zijn riem als een tourniquet om het bloeden van mensen te stoppen en stak zijn fingers zelfs in kogelgaten van iemand die was neergeschoten.
Naderhand vertelde Cobos vrienden en familie dat hij "kogels langs zich hoorde en zag schieten, en zelfs voor hem in de grond terecht zag komen toen hij wegrende."
Ondanks dat ging hij vervolgens terug om mensen te redden. Deze soldaat was in Las Vegas om te genieten, maar toen de knettergekke massamoordenaar Stephen Paddock losging gedroeg hij zich als een soldaat wiens peloton onder vuur lag en deed hij er alles aan om ieder ander te redden -- als dat hem zijn eigen leven kostte, zo zij het.
Wat een moed. Wat een held. Ongelooflijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten