Held Vaclav Klaus: "Tsjechië moet uit de EU!"

Geen categoriejun 14 2017, 12:00
Tjexit here we come?
Vaclav Klaus, die maar liefst tien jaar lang president was van Tsjechië, pleit voor een exit van Tsjechië uit de Europese Unie. De reden? De Europese Commissie lanceerde gisteren een inbreukprocedure tegen zijn land omdat het weigert asielzoekers over te nemen van Griekenland en Italië. Je zou denken dat elk soeverein land dit recht heeft, maar daar denken de megalomanen in Brussel helaas heel anders over.
Klaus vindt dat terecht onacceptabel:

Voor Klaus is die uitbrander een reden om voor een exit uit de Europese Unie te pleiten. In een verklaring aan Tsjechische media zei hij “principieel en stellig te protesteren” tegen de inbreukprocedure. Tsjechië mag niet gedwongen worden een multiculturele samenleving te vormen, legde de ex-president uit.

Zijn oplossing:

"De tijd is gekomen om de uittreding van ons land uit de Europese Unie voor te bereiden."

Wat is het een enorm gemis dat wij dit soort helden niet hebben in Nederland. Natuurlijk hebben wij ook politici die voor Nexit pleiten -- Baudet, Wilders -- maar die zijn toch niet van dit statuur. Klaus is bijna universeel geliefd en is ook nog eens een lid van de oude politieke garde van zijn land, maar dan eurosceptisch en niet-politiekcorrect. Hij is zeg maar wat Mark Rutte had moeten zijn.
Afijn, zo zie je dus dat slecht nieuws uit Brussel -- de procedure tegen Tsjechië, Hongarije en Polen -- vervolgens in goed nieuws uit die landen kan resulteren. De Europese Commissie overspeelt haar hand. De euroscepsis zal hierdoor alleen maar toenemen in Oost-Europa, en dat zal de EU uiteindelijk zwakker maken, niet sterker en machtiger.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten