Consumentenbond heeft niets te doen, waarschuwt dat zuren in frisdrank en sap het gebit doen slijten

Geen categoriejun 14 2017, 13:00
Joh. Wie had dat nou gedacht?
Ieder mens in de hele wereld weet al lang dat frisdrank en vruchtensap bepaald niet bevorderlijk zijn voor het gebit, maar de Consumentenbond heeft er voor alle zekerheid toch maar even onderzoek naar laten doen. En wat blijkt? Inderdaad, het is hartstikke slecht voor je tanden, al die zuren in ons drinken.

De Consumentenbond liet in een laboratorium 25 dranken beoordelen. Al zijn dranken zoet, ze bevatten vrijwel altijd voedingszuren, aldus de bond. Van de onderzochte dranken blijken onder andere alcoholvrij bier en bruisend water met of zonder smaakje minder schadelijk. Koffie, gewone thee, melk en water met schijfjes citroen bijvoorbeeld kunnen geen kwaad voor tanden en kiezen.

Daarom "waarschuwt" de bond consumenten nu: oppassen met frisdrank en vruchtensap, jongens, voor je het weet vallen je tanden uit je mond! Daarbij focust de bond zich vooral op energiedrank, appelsap en sinaasappelsap. Maar de andere vruchtensappen en frisdranken moeten we eigenlijk ook niet meer nuttigen, want slecht.
In plaats daarvan moeten we dus de hele dag aan de koffie (ook niet te veel, want andersoortige klachten), thee (ook niet te veel, want andersoortige klachten), melk (ook niet te veel, want vet) en water met schijfjes citroen (ook niet te veel, want als we daar helemaal afhankelijk van worden kunnen we supermarkten wel opdoeken).
Kan de Consumentenbond zich niet bezighouden met nuttige zaken? Dat er nadelen kleven aan het drinken van frisdranken en sap weten we al jaren, net zoals dat onbeperkt koffie drinken schadelijk kan zijn, de hele dag alcohol naar binnen gieten je lever kapotmaakt, en ga zo maar door. Houd je alsjeblieft bezig met het beschermen van consumenten, niet met het intrappen van open deuren omdat je zo graag nieuws wilt maken!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten