Heldin Dafne Schippers: "Supermooi" om zilver te winnen op WK

Geen categorieaug 25 2015, 8:33
Voor het eerst plaatste een Nederlandse atlete zich voor de finale van de 100 meter sprint op het WK Atletiek.
Dafne Schippers was gisteren de eerste Nederlandse atlete die zich plaatste voor de finale van de 100 meter sprint op het WK Atletiek. Dat was op zichzelf al een enorme prestatie - en eentje waarop het hele land buitengewoon trots was.
Ongelooflijk genoeg bleef het daar niet bij. Schippers pakte namelijk het zilver; ze deed dat op een manier die alle experts ervan heeft doen overtuigen dat ze zelfs een toekomstige wereldkampioene in actie hebben gezien. Haar achterstand op de winnares, de Jamaicaanse Shelly-Ann Fraser-Pryce, was minimaal.
"In de warming up ging alles supergoed voor mijn doen. Ik wist dat dit mogelijk was. Stond er met zó veel zelfvertrouwen. Ik had precies de race in mijn hoofd hoe ik hem moest doen, en ik heb hem precies zo uitgevoerd. In de laatste dertig, veertig meter voelde ik dat ik steeds dichter bij Shelly-Ann kwam. Ik gok dat ik nog een paar meter nodig had om haar in te halen, maar dat doet er nu niet toe. Ik heb zulke grote stappen gemaakt en ik moet nu doorwerken aan de start. Ik heb gewoon een zilveren medaille!”
Ze gaat verder:
"Ik weet dat de sprintsters vooraf in de call room over het algemeen niet vaak naar Europeanen kijken, maar ik denk nu wel. Het is supermooi dat je tegen deze donkere meiden kunt strijden, dat je kunt meedoen als blanke. Ik heb zelf nooit het verschil gezien. En ik heb natuurlijk niet de beste voorgangers gehad in de blanke wereld."
Misschien wel het mooiste van dit alles? Schippers is nog maar 23 jaar oud en heeft zich pas dit jaar vol op de sprint geconcentreerd. Er zit dus nog veel meer in haar. Experts hebben het er al over dat ze onder de 10.70 kan lopen, wat haar op dit WK met gemak een gouden medaille had bezorgd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten