Rusland: 'Nederland houdt allerlei informatie over de MH17 achter'

Rusland: 'Nederland houdt allerlei informatie over de MH17 achter'

Sergej Lavrov - de Russische minister van buitenlandse zaken - weet het zeker. Nederland is niet oprecht in het onderzoek naar de MH17 en houdt allerlei info gewoon achter.

Rusland heeft weer van zich doen spreken in het slepende dossier rondom de aanslag op de MH17. Momenteel voert Nederland het onderzoek uit dat moet uitwijzen wat er precies gebeurd is in het luchtruim boven Oost-Oekraïne op 17 juli 2014. De Russische minister van buitenlandse zaken Sergej Lavrov heeft er in ieder geval geen vertrouwen in dat ons land dat onderzoek ook nauwkeurig en waarheidsgetrouw doet:

Nederland houdt feiten uit het onderzoek naar het neerstorten van vlucht MH17 voor Rusland geheim. Deze beschuldiging deed de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov, meldde persbureau Tass maandag.

„Wij willen een eerlijk onderzoek, maar essentiële feiten worden voor ons geheimgehouden”, klaagde Lavrov op een bijeenkomst met jongeren. Eerder deze maand klaagde Lavrov dat het onderzoek „traag en gebrekkig” verloopt.

Binnen Russische gelederen is de complottheorie populair dat niet pro-Russische rebellen het vliegtuig hebben neergehaald en de dood van 200 Nederlanders op het geweten hebben, maar dat een mysterieus Oekraïens vliegtuig de MH17 om een onverklaarbare reden neerhaalde.

Maar of Lavrov de opmerking echt meent valt nog te bezien. Het zou ook goed kunnen dat de Rus deze uitspraak heeft gedaan om af te leiden van de binnelandse misère. Onlangs werd duidelijk dat Rusland reeds geïmporteerd eten vernietigt, waardoor de eigen bevolking honger lijdt. Ook drijven alle sancties de Russische economie neerwaarts richting een forse nieuwe recessie. Ook met de roebel - de nationale munteenheid - gaat het vandaag allesbehalve goed:

De definitieve resultaten van het MH17-onderzoek zouden binnen afzienbare tijd op tafel moeten liggen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties