Geen twijfel meer mogelijk: Poetin schoot de MH17 uit de lucht

Scherven van raketten afgevuurd door Russisch luchtafweergeschut zijn gevonden op de plek des onheils. Poetin is er gloeiend bij.

Eindelijk is daar dan de dag waarvan we al maanden hoopten dat-ie zou aanbreken: RTL Nieuws heeft eindelijk onomstotelijk kunnen aantonen dat Poetins BUKs de MH17 uit de lucht hebben geschoten, en daarmee het bloed van 200 Nederlanders aan zijn handen heeft:

Voor het eerst is er bewijs dat vlucht MH17 is neergehaald door een raket. Dit blijkt uit forensisch onderzoek dat RTL Nieuws heeft laten doen naar munitiedelen uit de wrakstukken van het toestel. Internationale experts onderschrijven de conclusie van dit onderzoek: MH17 is neergeschoten met een BUK-raket.

Correspondent Jeroen Akkermans heeft vorig jaar november vanaf de rampplek in Oekraïne een aantal fragmenten van het moordwapen voor onderzoek meegenomen. Het materiaal is onderzocht door een onafhankelijk instituut, dat op vertrouwelijke basis onderzoek heeft gedaan.

Aiaiai. Driekwart jaar hebben Poetins zielige internettrollen geprobeerd om de wereld ervan te overtuigen dat een Oekraïense straaljager de vlucht van Malaysia Airlines uit de lucht zou hebben geschouten. Die theorie kunnen we nu dus gelukkig definitief naar de vuilnisbelt van de geschiedenis verwijzen.

Maar de trollenbrigade van de moordlustige Poetin geeft zich niet zomaar gewonnen. Ze zijn ook vandaag alweer actief bezig om deze pijnlijke onthulling te downplayen of voor complottheorie aan te zien:

https://twitter.com/GrahamWP_UK/status/578597626456702976

Akkermans is een heel gedegen journalist, maar volgens dit mislukte gajes een ‘noted Russophobe’. Right. Zo bruin bakt zelfs minister Schippers ze niet.

Het moge echt duidelijk zijn dat kamp Poetin in paniek is, en terecht. Het zal bijna een jaar na het neerstorten van de MH17 ook nondeju eens een keer tijd worden dat niet een deeltje van de waarheid, maar eindelijk de gehele waarheid boven tafel komt. Dat lijkt vandaag ten langen leste gebeurd. En de hele wereld weet nu: Poetin heeft liters aan bloed aan z’n handen.

Volgende stap: laat de internationale gerechtshoven van Den Haag maar arrestatiebevelen uitschreven voor de top van het Kremlin. Het stelletje bandieten heeft negen maanden de tijd gehad om te duiken voor hun misdaden, maar zullen zich toch echt eens voor een rechter moeten gaan verantwoorden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

48 reacties

 1. Antidotum

  Toch blijf ik van mening dat het een fatale fout is geweest. De separatisten dachten een Antonov 26 uit de lucht te schieten.
  Maar helaas, de separatisten ontdekten hun fout toen er geen parachutist naar beneden kwam maar hele andere zaken. Ik hoor ze nog vloeken op de onderschepte geluidsopname.
  Als de donder hebben ze de raketinstallatie over de grens met Rusland gereden, alsmede de verantwoordelijke commandanten.

  1. W.H.J. Reiss

   Begin dat eens mongolen te vertellen, die in feite zelf schuld hebben, daar ze een vliegtuig willens en wetens over het Seperatistisch gebied hebben laten vliegen.
   En wat oorlog voeren betreft. Ikzelf zal voor dit gore mosselland geen vinger verroeren.

   1. Marcel Buurman

    Vuile smerige landverrader dat je bent. Rot op naar Rusland, je bent het niet waard in ons mooie land te leven.
    Moderators; geef dit stuk ongeluk s.v.p. direct en permanent een ban.

    1. Mahomed de Eerste

     Beste meneer Buurman,
     Het feit dat je in dit mooie land leeft, heeft jou er in elk geval niet van weerhouden om te weigeren wat elementaire beschaving op je te laten inwerken.

    2. -Harry

     @ Marcel Buurman ,

     Nogal ongelikte reactie !
     En dat “mooie land” van ons , dat is reeds lang geschiedenis !
     Het hele land is reeds vergiftigd door de islam .
     U loopt een beetje achter , wellicht ?

     En het is nog maar de vraag of de onderzoeken kloppen , ik heb ook regelmatig met dit soort problemen te maken , op veel kleinere schaal , maar de scheidslijn tussen de opinies is soms slechts ragdun !
     Het is vaak gebaseerd op de overredingskracht van een enkel individu .

     Persoonlijk vind ik het heel merkwaardig dat Oekraine nou net op die plaats intensief moest gaan bombarderen ten tijde van het onderzoek .
     Kon dat niet even wachten ?
     Hadden ze wat te verbergen ?

     Zo wordt het wel heel lastig te bepalen wie wat wanneer veroorzaakt heeft .
     En vanwaar steeds “geheim overleg” ?

     Ik ben er nog niet van overtuigd !

     1. arie_jansz

      Nou ja…beetje landverrader is Reiss toch wel…

      Kokketeren met nazi-ideologie, afgeven op Nederland..

      Vraag me inderdaad af wat hij nog zoekt in ons vaderland.

    3. Nico

     Een beetje bot gezegd. Ik zou “landverrader” nooit zo snel gebruiken. Het blijft wel een feit dat een groot deel van de PVV aanhang een hekel heeft aan het Nederland zoals wij dat de afgelopen decennia vorm hebben gegeven en waar de overgrote meerderheid zich wel thuis voelt.

     Feitelijk hebben de zelfverklaarde “echte” Nederlanders van de PVV een hekel aan de overgrote meerderheid van hun land- en volksgenoten.

 2. carthago

  Met dit bewijs gebeurt niets, business as usual, poetin en zijn gang kunnen rustig gas blijven opslaan in Bergen.

 3. ludovic

  Wat een dommerd; alsof de fabricage en herkomst van een wapen de dader bepaald.
  Jurist toch?

  1. arie_jansz

   Wel als de fabrikant en eigenaar dit soort spulletjes nooit heeft verkocht aan de Oekraine…

   Maar wellicht dat het verenigde leger der aluminiumfolieërs
   het heeft gedaan.

 4. Anna

  AD 10-3- “Russische expert: BUK-raket haalde MH17 neer”. Hij ( Vladimir Babak) liet in het midden of de BUK-raket is afgevuurd door het Oekraïense regeringsleger of pro Russische rebellen”. Beide kampen hadden zulke raketten op de dag van de ramp”.
  Gezien het feit dat het moordende leger van Porosjenko 7.000 mensen heeft uitgemoord. Dat in zijn leger de neo-nazi’s van Svoboda en rechte Sektor de leiding hadden zou mij niet verbazen dat we daar de schuldige moeten zoeken.

  1. jansje2

   Ik geloof er geen hout van dat dit een puur Russische actie is geweest! Derhalve helemaal eens met Anna.

 5. Willie.F

  Weer een sprookje, RTL 4 als er een zender anti Poetin is dan is die het wel. Ik gooi dit z.g.bewijs weer in de prullenbak.

 6. aquarius

  Wie heeft gezien dat Akkerman dit na het afschieten heeft opgeraapt ? Waar ? Wanneer ? Wie schoot . Wie gebruikte die BUK ?
  Tim je bent een slechte jurist en zeker géén advocaat !
  Geen spatje bewijs . En daarnaast moet je personen die je in je stukje betrekt niet meteen uitschelden !

  1. arie_jansz

   Geen bewijs?

   Al was er een foto met Poetin, de BUK en het vliegtuig geweest, waar Poetin zichtbaar de trekker overhaalt en dat ie persoonlijk zou zeggen dat hij het persoonlijk gedaan zou hebben, dan nog zou jij de betrokkenheid van Rusland ontkennen.

   man, wat weet jij nu van “Jurisme” duh

 7. CJD

  Dit noem je bewijs?

 8. van Urk

  Dat het vliegtuig neergehaald is door een BUK installatie,die bewijs is geleverd! Alleen kan men niet het bewijs gaan leveren wie hiermee de daders zijn die op die knop drukten, aangezien Oekraine ook over zulke installaties beschikt! Als beide partijen blijven zwijgen of ontkennen dan is het gewoon onmogelijk om er meteen een juridisch zaak van te maken zolang de overige gevonden bewijsstukken aan de magere kant zijn.

 9. Mahomed de Eerste

  Ach, die Tim Engelbart… . Van beroep istie jurist. Was dat dan een rechtenopleiding voor dummy’s? Wat betekent het woord ‘bewijslast’ ook al weer???

  1. D. G. Neree

   Is Engelbart jurist? dan is dat geen reclame voor dat vak. Zelden een meer vooringenomen columnist meegemaakt

 10. Philippine

  In ieder geval is deze column weer een schouderklop voor de VS die het nodig vinden om patriot in Polen te plaatsen.
  Zo kun je de militairisering van Europa ook goedpraten natuurlijk.

  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/03/19/gegen-russland-usa-stationiert-patriot-raketen-in-polen/

 11. Seneca

  Onbegrijpelijk dat een commerciële zender – RTL4 – een onderzoek laat doen waaruit zou blijken dat Poetin himself de MH 17 uit de lucht heeft geschoten. Dit terwijl de overheid nog steeds ‘bezig’ zou zijn om dit onderzoek uit te voeren. Ergens krijg ik een naar gevoel. Hoeveel krijgt RTL4 van Oekraïne of Brussel betaald om dit bericht te publiceren?

 12. Philippine

  De “andere kant” denkt óók,
  ook al denken wij van niet.

  http://rt.com/news/242337-lavrov-mh17-report-investigation/

 13. J.C.

  Wanneer en hoe is dit “bewijs” op deze bezoedelde pd terechtgekomen?

 14. D. G. Neree

  Inderdaad. Komt hij nu na 3/4e jaar hiermee? Nadat er daar een burgeroorlog heeft gewoed? In die tijd kon iedereen dat daar rondgestrooid hebben.

  Het hele onderzoek is zo traag en slecht uitgevoerd, dat er nooit eenduidig bewijs zal komen, blijkbaar.

  Overigens hebben de separatisten altijd ontkend dat ze een buk-installatie hadden en is er ook nooit 1 waargenomen.

 15. D. G. Neree

  Heer Engelbart, het van te voren mensen die alle kanten van een zaak willen belichten en de waarheid boven tafel willen hebben afschilderen als Putin-gekkies diskwalificeert je bij voorbaat al als objectieve journalist (laat staan jurist).

 16. Nicky

  Deze ‘journalist’ is van de magnetron generatie, mss o.a. daarom? Ik zelf ga tenminste nauwelijks of niets meer lezen als ik zie dat het aan de hand is van deze opiniated columnist die ons een ‘bewijs’ wil opdringen.

  Schandalig, ook de manier waarop.

 17. toetssteen

  IHS Jane

  http://en.wikipedia.org/wiki/IHS_Inc.

  Wow, leuke supporters heeft die club.

 18. toetssteen

  Hier nog een blunder van een vreselijk bekende journalist, ahum:

  http://russia-insider.com/de/politics/2015/02/25/3876

  Foutje nietwaar Bellincat?

 19. Chef-70

  Poetin heeft niets uit de lucht geschoten. Het was een ongeluk, geen separatist zou zo dom zijn expres een burgertoestel neer te halen. De werkelijke verantwoordelijken zitten in Kiev en Den Haag. Je laat nu toch ook geen toestellen over Syrië vliegen? Maar ja DDS is nou eenmaal een Poetinhatende roddelsite.

 20. nakkie123

  jullie trappen er telkens weer met open ogen in !
  engelbart schrijft zeer provocerende discutabele stukkies enkel om een hoop reacties te genereren.
  wat hem nog goed lukt ook.
  hij is eigenlijk een soort jacobus 2.0, die wist met zijn provocerende reacties ook altijd iedereen uit te lokken.
  .
  engelbart ligt te schuddebuiken van het lachen achter zijn buro.
  .
  missie weer geslaagd….

 21. SJH

  man-man-man, wat een slecht populistisch artikel weer. Dat jij nog een podium krijgt is lachwekkend.

  Misschien heeft Finland het wel gedaan aangezien zij ook over het BUK raketsysteem beschikken.

 22. Philippine

  Overal NATO dus?
  Ja hoor.
  NATO commandopunt in Bulgarije. Ze hebben er gewoon even de wet voor veranderd.

 23. Hans_VS

  ALS MH17 neergehaald werd door een BUK denk ik dat de Russen het gedaan hebben… NIET omdat een BUK gebruikt werd maar omdat de Russen staag hebben vastgehouden dat ze bewijs hadden dat MH17 neergehaald werd door een gevecht vliegtuig van Oekraïne…

  1. toetssteen

   @Hans
   Nou dat enorme rookspoor nog op de juiste plaats, dus niet die foute die allang gedenkt is, en omstanders die dat enorme lawaai hebben gehad. Zijn er niet.
   Oh ja, graag ook de specialisten die helemaal in hun uppie met een fles of wat wodka achter de kiezen een hoog gespecialiseerd systeem geheel toevallig in stelling brachten en in de 20 seconden dat ze konden richte (ja ja, maar 20 seconden) een voltreffer plaatsen.
   De kans om bij ezeltje prik met blinddoek voor de staart volmaakt aan de ezel te prikken is 1000 maal groter.

  2. HenkieAltea

   Wel leuk dat Rusland zijn gegevens heeft doorgespeeld aan de VN.
   Waarom denkt U.

 24. toetssteen

  O ja, dit is wel een aardige:

  https://www.metabunk.org/data/MetaMirrorCache/1a1c1e7b6e59d93e1fd72b2e856c533a.jpg

  Kijk eens, nog meer van die deeltjes, goh zeg zou dat soms onder het velletje van een vliegtuig zitten?

 25. HenkieAltea

  Laten we er vanuit gaan,dat de verzetstrijders van Oost Oekraïne het vliegtuig uit de lucht zou hebben geschoten.
  Dan nog is de vluchtleiding van Oekraïne verantwoordelijk voor wat er in hun luchtruim gebeurt,en aangezien nog maar kort voor dit ongeval een leger vliegtuig van Oekraïne uit de lucht was geschoten,hadden zij hun luchtruim moeten sluiten.
  Dan was er niets voorgevallen.
  Daarom zijn de mensen die betrokken waren uit Duitsland al een proces begonnen tegen Oekraïne.
  Want om juridisch Poetin de schuld te geven,dat zal niet mee vallen,en als er iemand gezocht moet worden die de Buk heeft afgeschoten,die zit goed verscholen onder de onderste steen van Rutte.
  Maar heeft Oekraïne dan geen Buk raketten?
  Want zij zouden het meeste belang erbij hebben gehad als het Westen zou hebben ingegrepen.
  Misschien had het Westen dan de Krim weer veroverd voor Oekraïne,in hun gedachten gang.
  Want het stelletje wat in Kiev bij elkaar is gekropen,daar wil je nog niet een persoon van in je familie hebben.

  1. toetssteen

   @HenkieAltea
   Het hele voormalige oostblok, maar ook China en nog wat staten zijn vergeven van Russisch materiaal, net zoals het westen voorzien is van Amerikaans.

   Wat mij al veelvlieger verbaasd heeft is dat op datzelfde noodlottige tijdstip er vier vliegtuigen in de lucht zaten boven dat gebied. Lufthansa, Singapore Airlines, Air India en MH17.
   Maar Singapore Air vloog al maanden niet meer over Oekraïne, dat mochten ze niet. Gisteren nog ergens een link geplaatst voor iemand die niet wenste te geloven dat de bemanning echt op het matje moest komen. Kan hem even zo snel niet meer vinden, maar ik zoek nog wel even en dan geef ik hem door.
   Desalniettemin, hoe heeft dit kunnen gebeuren? Ze mochten er niet vliegen en toch werden ze over dat gebied geleid. De een zegt door de verkeerstoren, die lijkt me de meest plausibel. Slecht weer op de zuidelijker route heette het, maar pindakaas, ik heb indertijd de weergegevens opgevraagd en er was slechts een lichte zijbries en verder niets. Geen extreme turbulentie in elk geval.

 26. toetssteen

  Dit is niet de juiste, maar toch:

  http://www.dailymail.co.uk/travel/travel_news/article-2697098/THREE-HUNDRED-planes-scheduled-fly-Ukraine-day-MH17-tragedy.html

  Het was dus prijsschieten. En dat is op zijn minst toch wat ‘ raar’ .
  Overigens wordt vaak het kostenaspect aangehaald, het zou korter zijn. Nou twee weken geleden van Amsterdam naar Singapore gevlogen over de zuidelijke route en was 45 minuten eerder op Changi.
  Afhankelijk van de wind is dat een keurige prestatie.

 27. Qdrpaul

  Tim,

  Iets in jouw schrijfstijl irriteert me.
  De feyenoordfan die er direct op slaat. Want Ajax.

  Hoe en waarom, het is al meer gezegd, kan een deeltje door iemand meegenomen ook maar het geringste bewijs zijn? Niet dus. Tenzij ook van dit bewijs de onderste steen bovenkomt.

  Dus laat je oorlogstaal maar achterwege.

 28. Dennis_WSPK

  De fout ligt volledig bij de westerse autoriteiten en de vliegmaatschappij die wísten dat het niet verantwoord was om over een gebied te vliegen waar een keiharde burgeroorlog woedt.

 29. Nog1

  Zou Tim niet weten dat het Oekrainse leger ook BUK-raketten heeft?

  De vraag is niet of het vliegtuig door een raket neergeschoten werd, maar wie de raket heeft afgeschoten.

  Het feit dat de VS de satelietbeelden niet aan haar bondgenoot (Nederland) wil afstaan begint steeds verdachter te worden. Als men het bewijs van Russische inmenging heeft, waarom dit bewijs dan niet aangeleverd?

  Het zou hun anti-Russische politiek een stuk eenvoudiger maken.

 30. Ivan Pavlov

  Tim Engelbart bewijst hiermee weer eens hoe doortrapt de ‘gevestigde orde’ de meeste journalisten, radio, tv en mediasites manipuleert.
  Europa wordt ‘verleid’ om binnen amper 200 jaar een nieuwe oorlog tegen Rusland te ontketenen.

  In wiens belang is dit ?
  Zoals altijd betreft het de gigantische financiele belangen van de ‘gevestigde orde’, ergo die paar duizend grootaandeelhouders van de multinationals (zoals wapenfabrikanten zijn), en de groot_bankiers.

  In de Napoleonistische-oorlog met Rusland stierven miljoenen Europeanen en Russen.
  In de Hitleriaanse-oorlog met Rusland stierven tientallen miljoenen Europeanen en Russen.
  Een nieuwe(wereldorde) oorlog met Rusland heeft de potentie om honderden miljoenen Europeanen en Russen tot slachtoffer te maken. Dit zullen hoofdzakelijk ongewapende en onschuldige burgers zijn.

  In geen van deze oorlogen is het Rusland (geweest) die de oorlog uitlokte maar altijd de EU.
  Als je deze nieuwe oorlog wilt dan moet je vooral luisteren naar de staatsmedia, Washington, Brussel, de Navo, de VN en oorlogshitsers zoals Tim Engelbart.

 31. lanex

  Grote bewondering en hulde voor al diegenen die zich niet laten inpakken en ringeloren door politiek correct Nederland en hun propaganda kanalen van de NPO.
  Ook niet van de schrijfsels zoals deze van Tim, vooringenomen en bevooroordeeld, zoals de rest van de sheeple!

 32. puttertje

  Tim heeft hierin gelijk. De gehersenspoelde Putinlovers hebben eigenlijk een hekel aan Nederland. Ze willen af van alles waar Nederland voor staat. Putin, Stalin , Mussolini allemaal dictators die geen invloed van het volk wensen. Ik snap niet dat redelijke mensen (hoop ik) de schuld van het neerschiten van een vliegtuig het lef hebben de schuld neer te leggen bij een ander dan de schutter. Deze persoon moet worden berecht in Den Haag.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.